Ga direct naar inhoud

NN en Voogd & Voogd tekenen samenwerkingscontract

Den Haag, 17 april 2018

Nationale-Nederlanden en serviceprovider Voogd & Voogd hebben vandaag het samenwerkingscontract getekend voor particuliere schadeverzekeringen. Deze volmacht overeenkomst vergroot de efficiëntie van processen. 

‘Het intermediair blijft een belangrijke business partner voor ons’, stelt Leon van Riet, CEO Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen. ‘De particuliere schademarkt is van betekenis voor NN. Wij willen voor onze klanten en adviseurs een innovatieve full-service aanbieder van verzekeringen zijn. Door de samenwerking met Voogd & Voogd realiseert Nationale-Nederlanden een verdere verbetering van de dienstverlening op het gebied van customer service, digitalisering en innovatie.’

Op 1 juli start het samenwerkingsverband, dat actief wordt onder het label Nationale-Nederlanden en onafhankelijk is van de andere activiteiten van Voogd & Voogd. De verzekeraar blijft risicodrager en verstrekt een volmacht aan een dochteronderneming van Voogd & Voogd, NN Verzekeren Services (NNVS). Binnen dit bedrijf worden tevens de bestaande activiteiten van Delta Lloyd voor de particuliere schadeportefeuille in volmacht ondergebracht. NN blijft de productontwikkeling, marketing en verkoopondersteuning uitvoeren. De migratie van de portefeuille start per 1 juli en zal eind dit jaar grotendeels zijn afgerond. De Ondernemingsraad en vakbonden hebben ingestemd met de overgang van ongeveer 40 medewerkers naar NN Verzekeren Services.

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten onze medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is al meer dan 170 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen, beleggingen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale financiële dienstverlener met een beursnotering aan Euronext Amsterdam (NN).