Ga direct naar inhoud

NN Group is voornemens een openbaar bod uit te brengen op Delta Lloyd

Den Haag, 5 oktober 2016

NN Group kondigt vandaag aan haar visie op de rationale en de voordelen van het combineren van Delta Lloyd en de Nederlandse en Belgische activiteiten van NN Group te hebben gedeeld met de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Delta Lloyd. NN Group heeft een voorstel voorgelegd aan de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van Delta Lloyd om deze activiteiten te combineren door middel van een openbaar bod door NN Group op het totale geplaatste en uitstaande gewone aandelenkapitaal van Delta Lloyd voor EUR 5,30 in contanten per gewoon aandeel Delta Lloyd.

Tot op heden hebben de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van Delta Lloyd, NN Group’s uitnodiging om het voorstel te bespreken en te komen tot een aanbevolen transactie, niet geaccepteerd.

Een combinatie van Delta Lloyd en de Nederlandse en Belgische activiteiten van NN Group is financieel en strategisch aantrekkelijk en gunstig voor de verschillende stakeholders van beide ondernemingen. De combinatie creëert een sterke en goed gediversifieerde speler in de Nederlandse markt op het gebied van pensioen, leven en schade verzekeringen, bancaire dienstverlening en vermogensbeheer, met een attractieve internationale positie, aanzienlijke groeimogelijkheden en aantrekkelijke klant proposities.

Het volledige persbericht is in het Engels te lezen op www.nn-group.com

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten meer dan 5000 medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is ruim 170 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam..