Ga direct naar inhoud

NN Group, VIVAT en Centraal Beheer slaan handen ineen voor Sustainable Insurance

Bij NN Group streven we er naar om een positieve invloed te hebben op het leven van onze klanten. Dat betekent ook verantwoordelijkheid nemen voor het welzijn van de maatschappij. We willen onze middelen en expertise gebruiken om bij te dragen aan een duurzame maatschappij.

Daarom is NN Group in samenwerking met VIVAT en Centraal Beheer gestart met Sustainable Insurance: een samenwerking rondom duurzaamheid om te onderzoeken wat het concept circulaire economie kan brengen in de financiële dienstverlening.

In de circulaire economie probeer je middelen zo lang mogelijk te gebruiken, tijdens het gebruik er zoveel mogelijk waarde uit te halen, om vervolgens producten en materialen te herstellen of regenereren aan het einde van hun gebruiksduur.

De drie bedrijven deden mee aan de BlueCity Circular Challenge waarbij een groep studenten en young professionals onderzoek deden hoe materialen van een auto wrak circulair kunnen worden gebruikt: en 'upcycling' in plaats van 'downcycling', als een proces waarbij een hogere waarde van het materiaal wordt gegenereerd.

Als vervolg hebben de drie bedrijven op 27 juni een innovatieve deep-dive georganiseerd om de mogelijkheden te bespreken die de circulaire economie brengt. Denk aan herbruikbare energie thuis, het verminderen van het weggooien van medicijnen en verzekeringsopties voor hergebruikt materiaal. Daaruit kwamen veel nieuwe ideeën. Sommige zullen verder onderzocht worden en wellicht uiteindelijk worden opgenomen in ons verzekeringsbedrijf. We kijken terug op een event dat een positieve energie losmaakte om echt samen het verschil te gaan maken.

De onderstaande video geeft een impressie van de middag.