Ga direct naar inhoud

NN Company Cleanup: 500 collega’s verzamelen 750 vuilniszakken zwerfafval

22 april 2021

NN vindt het belangrijk om bij te dragen aan het welzijn van mensen en onze planeet. Een duurzame samenleving is daarbij essentieel voor onze en toekomstige generaties. Op dit moment komt er jaarlijks miljoenen kilogram zwerfafval in de Nederlandse natuur, straten en zee terecht.

Vorige week vond de NN Company Cleanup plaats in samenwerking met partner Plastic Whale. Daarbij hadden 500 NN’ers hadden zich aangemeld om samen met andere collega’s zoveel mogelijk zwerfafval en plastic te verwijderen in hun eigen omgeving. Er zijn in totaal 750 vuilniszakken zwerfafval opgehaald.

Dailah Nihot, lid van de Management Board van NN Group: ‘Als onderdeel van ons bijzondere partnership met Plastic Whale, hebben we in 2019 de ‘NN Plastic Pledge’ ondertekend. Daarin committeren we ons aan het verduurzamen van ons bedrijf, en het maximaal verminderen of recyclen van plastic afval. Samen met onze leveranciers, verbouwen we onze kantoren 100% duurzaam en circulair. Onze collega’s dragen ook bij door bewuster om te gaan met plastic. Deze succesvolle Cleanup is hier een mooi voorbeeld van, en daar zijn we trots op.’

Samenwerking Plastic Whale en NN

Plastic Whale wil mensen enthousiasmeren om een bijdrage te leveren aan het verminderen van de plastic soep, door plastic te vissen uit Nederlandse wateren en om uit dit plastic afval economische waarde te creëren. Van het plastic worden sloepen en kantoormeubilair gemaakt. In 2019 heeft Plastic Whale een speciale NN sloep gebouwd. Deze is gemaakt van 5000 gerecyclede PET-flessen en wordt gebruikt om plastic te vissen. In het hoofdkantoor van NN Group staat ook een boardroomtafel met stoelen van dit materiaal. 

Be part of the solution for plastic-free waters! (plasticwhale.com)