Ga direct naar inhoud

Minder stress met hypotheekaanvraag

Den Haag, 23 augustus 2016

Het kopen van een huis is voor veel mensen een spannende gebeurtenis; verhuizen staat zelfs in de stress top 5. Nationale-Nederlanden komt daarom met een nieuwe service: ‘Mijn Hypotheekaanvraag’. Hiermee kan de klant in een persoonlijke, beveiligde online omgeving in zes stappen eenvoudig de status van de aanvraag volgen:
1. Aanvraag
2. Rentevoorstel
3. Documenten
4. Offerte
5. Notaris
6. Mijn hypotheek

Met “Mijn Hypotheekaanvraag” wordt per stap duidelijk wat er bij Nationale-Nederlanden gebeurt, maar ook wat de klant samen met de adviseur kan doen om de hypotheekaanvraag snel en makkelijk te laten verlopen. Met Mijn Hypotheekaanvraag krijgt de klant meer overzicht, wat tijd en stress scheelt. Zo kan de klant zich richten op andere zaken die rondom de verhuizing belangrijk zijn.

Belangrijk bij een verhuizing zijn niet alleen volwassenen, maar ook op kinderen heeft verhuizen een impact. Daarom heeft Nationale-Nederlanden aan een pedagoog gevraagd waar een ouder op kan letten en wat iemand kan doen om de verhuizing zo soepel en leuk mogelijk te maken voor ouder en kind. Het is belangrijk om naast de praktische ook de emotionele kant van verhuizen goed voor te bereiden.

In het eerste kwartaal van dit jaar werden bijna 43.000 bestaande koopwoningen verkocht. Dat is ruim 24% meer dan het jaar ervoor. Ook nam het aantal personen dat binnen Nederland verhuisde opnieuw toe. In totaal waren dat er ruim 424.000 in de eerste drie maanden van 2016, een stijging van 4% ten opzichte van een jaar eerder*.
Alle tips van de pedagoog en informatie over de nieuwe hypotheekservice zijn te vinden op nn.nl/hypotheek

* Bron: CBS Kwartaalmonitor Erkende Verhuizers, Eerste Kwartaal 2016

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten meer dan 5000 medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is ruim 170 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.