Ga direct naar inhoud

Kattententoonstelling laat kattenliefde zien

Kattenliefde. Negen levens in de kunst

Den Haag, 8 september 2017

Wat is het toch met katten? Hoe kan het dat sommigen uitgroeien tot ware wereldsterren? En waarom beschouwen we een kat steeds vaker als een unieke persoonlijkheid, in plaats van ‘zomaar’ een kat? In de tentoonstelling ‘Kattenliefde. Negen levens in de kunst’ die vanaf 9 september te zien is in de Kunsthal, zien we wat de kat zo aantrekkelijk maakt. Als ambassadeur en tentoonstellingspartner van de Kunsthal Rotterdam is Nationale-Nederlanden trots een bijdrage te leveren aan de meest aaibare tentoonstelling van het jaar.

Katten zijn populairder dan ooit. Kattenfilmpjes en –foto’s worden massaal bekeken en gedeeld. Bekende katten zoals Grumpy Cat en Lil Bub hebben miljoenen volgers in alle werelddelen. Waar komt die fascinatie vandaan? Zijn katten echt zulke unieke individuen, of maken wij dat van ze? De tentoonstelling ‘Kattenliefde. Negen levens in de kunst’ toont zowel klassieke topstukken als hedendaagse werken, verkent wat de kat zo aantrekkelijk maakt en hoe kunstenaars de kat sinds halverwege de negentiende eeuw hebben afgebeeld.

Als tentoonstellingspartner van de Kunsthal presenteert Nationale-Nederlanden in het NN Café drie verstilde kattenportretten van de Nederlandse fotograaf Marie Cécile Thijs. Deze foto’s doen denken aan vorstelijke schilderijen uit de Gouden Eeuw en leggen haarfijn de menselijke neiging bloot om allerlei karaktereigenschappen toe te dichten aan het uiterlijk. De foto’s zijn te bewonderen op de 16 meter lange muur in het NN Café te Rotterdam.

Tevens start op 11 september een winactie waarbij je een fotoshoot met je kat en kaarten voor de tentoonstelling kunt winnen. Hiervoor dienen deelnemers via Facebook of Instagram een foto van hun unieke kat te delen. De actie loopt tot maandag 23 oktober. Meer informatie is te vinden op www.nn.nl/mijnuniekekat.

De tentoonstelling ‘Kattenliefde’ is tot en met 14 januari 2018 te zien in de Kunsthal Rotterdam.

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten alle medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is sinds de negentiende eeuw actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.