Ga direct naar: inhoud

Kasteel de Haar wint actie Nationale-Nederlanden

Met donatie wordt cartelklok gerestaureerd

Den Haag / Haarzuilens, 17 juli 2013

Kasteel de Haar in Haarzuilens is een van de winnaars van de actie ‘Alles en iedereen verdient een mooie oude dag’ van Nationale-Nederlanden. De donatie van € 2500,- gaat het kasteel besteden aan de restauratie van de cartelklok uit de slaapkamer van barones van Zuylen van Nijevelt van de Haar. Conservator Katrien Timmers heeft maandag 15 juli de cheque in ontvangst genomen.

“Wij zijn heel blij met dit bedrag van Nationale-Nederlanden. Zeker in deze tijd zijn donaties voor ons enorm van belang. In dit geval voor het restaureren van een collectiestuk uit de erfenis van de baron", aldus conservator van Kasteel de Haar Katrien Timmers. Een uurwerkrestaurator gaat de wijzers op basis van originele foto’s reconstrueren. De klok zal in volle glorie te zien zijn tijdens de tentoonstelling ‘Slaapkamergeheimen van De Haar’, die van 4 september t/m 30 november 2013 te zien is in Kasteel de Haar.

Katrien Timmers, conservator van Kasteel de Haar (links op de foto) ontvangt de cheque uit handen van Wendela van Duijne Strobosch van Nationale-Nederlanden.

Alles en iedereen verdient een mooie oude dag’

Nationale-Nederlanden is begin dit jaar gestart met een landelijke zoektocht naar oude objecten (van dieren, een monumentale boom tot de geliefde bank in het park) die met hun jarenlange aanwezigheid vaak onlosmakelijk verbonden zijn met de uitstraling en sfeer van hun omgeving. Nationale-Nederlanden wil deze monumenten en lokale initiatieven de aandacht en erkenning geven die ze verdienen en er voor zorgen dat ze nog jaren meekunnen. Deze actie is bedoeld om de boodschap van een mooie oudedagvoorziening op de agenda te zetten. Het is belangrijk om nu al aan later te denken.

In Den Haag zijn voor deze actie het standbeeld van Willem van Oranje op het Plein en de Postzegelboom op het Noordeinde in het zonnetje gezet. En na Gorilla Baloo van het Ouwehands Dierenpark in Rhenen, staat nu de klok van de Barones van Kasteel de Haar centraal.

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten één van de grootste en meest toonaangevende financiële dienstverleners van Nederland. Met deskundige medewerkers, goede producten en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit is Nationale-Nederlanden al 170 jaar actief in verzekeren. Wat er ook gebeurt, Nationale-Nederlanden zet zich dagelijks in om de beste oplossingen te bieden voor haar klanten.