Ga direct naar: inhoud

Invoering van de WWZ voor tijdelijke medewerkers Nationale-Nederlanden

Per 1 juli 2015 wordt de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) van kracht.

22 april 2015

Nationale-Nederlanden heeft enkele honderden tijdelijke medewerkers en geeft zorgvuldig uitvoering aan deze nieuwe wet. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van Nationale-Nederlanden en de uitzendorganisaties. Daarbij zullen wij naar de letter en de geest van de wet handelen.

Als gevolg van de nieuwe wet zal Nationale-Nederlanden eerder een afweging moeten maken of het werk van de tijdelijke medewerker ook als vaste functie kan worden vervuld. En of een vast contract voor de tijdelijke medewerker passend is.

Wanneer een tijdelijke medewerker het maximum aantal tijdelijke contracten heeft bereikt zijn er een aantal scenario’s:

  • De uitzendorganisatie zet het contract van de flexibele werknemer om in een vast contract
  • Nationale-Nederlanden biedt de flexibele uitzendkracht een vast contract aan
  • De opdracht wordt ontbonden en het flexibele contract wordt beëindigd

Nationale-Nederlanden heeft enkele honderden tijdelijke medewerkers, van hen zitten enkele tientallen op dit moment aan het einde van de flexibele termijn. Wij zijn daarom op individuele basis en gezamenlijk met uitzendorganisaties met deze groep in gesprek om de toekomstige situatie te bespreken. Uiteraard stromen er bij NN ook uitzendkrachten door naar een vast contract. Al onze medewerkers, of ze nu bij NN zelf of bij een uitzendbureau onder contract staan, zijn voor onze organisatie van grote waarde.