Ga direct naar: inhoud

ING kondigt rebranding van ING Insurance naar ‘NN’ aan

ING heeft 2 oktober bekendgemaakt dat de verzekerings- en vermogensbeheerbedrijven van ING Groep in Europa bij hun eventuele beursgang, gepland in 2014, gerebrand zullen worden naar NN.

Voorlopig verandert er niets

De nieuwe merknaam wordt nu al bekend gemaakt, maar het zal nog even duren voordat deze naam ook gevoerd gaat worden. De operationele ‘rebranding’ van het bedrijf in heel Europa vergt tijd en zal pas starten nadat het bedrijf zelfstandig naar de beurs is gebracht. Tot die tijd zal er niets veranderen.

Het merk

NN is een nieuw merk, maar bouwt voort op een lange historie. De wortels van ons verzekeringsbedrijf gaan 170 jaar terug. De nieuwe naam en het logo weerspiegelen die waardevolle erfenis. De keuze voor het merk is het resultaat van gedegen onderzoek, waarbij klanten, zakelijke partners en medewerkers zijn betrokken. Omdat we herkenbaar willen blijven voor klanten in de verschillende markten, zullen lokale vertrouwde uitingen van ons merk worden toegevoegd aan het NN merk.

In Nederland blijven we Nationale-Nederlanden

Het nieuwe merk heeft een sterk internationaal karakter en tegelijkertijd een warme en persoonlijke uitstraling. Het is een nieuw merk voor een bedrijf met sterke wortels en goede toekomstperspectieven. De naam Nationale-Nederlanden blijven we in Nederland gebruiken, maar op termijn wordt het huidige beeldmerk (de oranje ‘N’) vervangen door het nieuwe logo.

Het proces

De intentie is om een zelfstandige onderneming te worden door middel van een beursgang. Dit betekent dat NN zijn eigen beursnotering krijgt, los van die van ING Groep. De voorbereidingen hiervoor liggen op schema en, afhankelijk van de marktomstandigheden, staat een transactie gepland voor 2014. Wij zullen u tegen die tijd nader informeren over wat deze stap voor u betekent.

NN-profiel

NN is een Europese verzekeraar en vermogensbeheerder met een sterke positie in meer dan vijftien landen. Met meer dan 12.000 medewerkers bieden wij diensten op het gebied van pensioen, verzekeren, vermogensbeheer en bankieren aan meer dan vijftien miljoen klanten.

Meer informatie

Bekijk de minisite www.nn.eu voor een eerste kennismaking met het toekomstige NN.