Ga direct naar inhoud

Hypotheekproblemen? Samen helpen we klanten verder

9 juli 2021

Het ‘Plan Krachten bundelen voor hypotheekklanten’ is op 8 juli aangeboden aan minister Kajsa Ollongren. Met dit plan ondersteunen ruim 20 organisaties huiseigenaren die door corona financieel in de problemen zitten. Een bijzondere krachtenbundeling, waar Nationale-Nederlanden met trots aan meedoet.

Veel coronagerelateerde hypotheekproblemen zijn dit jaar voor een groot deel voorkomen. Dat komt door adequaat optreden van klanten, de overheid en de hypotheeksector. Ook herstelt de Nederlandse economie zich inmiddels krachtig van de coronacrisis.

Maar niet bij iedereen heerst vreugde. Specifieke groepen lopen nog steeds risico’s door tijdelijke vermogens- of inkomensterugval. Met name ondernemers en flexwerkers in getroffen sectoren worden geraakt. Ook mensen met een vast dienstverband kunnen hun inkomen verliezen bij toenemende werkloosheid door faillissementen of reorganisaties.

De financiële sector wil ook voor kwetsbare huishoudens klaar blijven staan. Juist deze groep kampt met mogelijke betalingsrisico’s of loopt een risico op beperkte toegang tot verantwoorde woningfinanciering. Met het ‘Plan Krachten bundelen voor hypotheekklanten’ zorgen we er samen voor dat klanten op een verantwoorde manier in hun huis kunnen (blijven) wonen.

Wil je meer weten over dit plan? Kijk dan hier.