Ga direct naar inhoud

Honderdduizend jongeren bereikt via NN Future Matters

18 november 2019

Dit jaar viert NN Future Matters haar vijfjarig bestaan. Future Matters is het maatschappelijke programma van NN Group en zet zich in om het financieel welzijn van jongeren te verbeteren, met de inzet van financiële middelen, kennis en netwerk. In de afgelopen vijf jaar zijn meer dan 100.000 jongeren bereikt in 14 landen waar NN aanwezig is.

Onze initiatieven

In Nederland is er aandacht voor jongeren die hulp kunnen gebruiken bij het vinden van een plek op de arbeidsmarkt door bijvoorbeeld het geven van sollicitatietrainingen en coaching. Studenten uit het buitenland die als eerste in hun familie een universitaire opleiding willen doen zijn naar Nederland gekomen en hebben door onze speciale beurs deze droom waargemaakt. Jongeren hebben relevante ondernemersvaardigheden opgedaan in onze Social Innovation Relay. Tot slot hebben gezinnen met financiële problemen cadeauboxen gekregen om de december maand door te komen of de verjaardagen van hun kinderen te vieren.

Dailah Nihot, Lid van de Management Board NN Group: ‘Als groot bedrijf vinden we het belangrijk een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. We doen dit op een manier die bij ons bedrijf past, en samen met onze collega’s. We zijn er ontzettend trots op dat we in de afgelopen vijf jaar deze jongeren en gezinnen hebben kunnen helpen. Niet alleen door stichtingen, goede doelen en initiatieven te ondersteunen, maar ook doordat onze collega’s zich vrijwillig en belangeloos inzetten om een verschil te maken voor anderen. We zullen ons hier in de aankomende jaren voor blijven inzetten!’

In 2017 is ook de Stichting van Schulden naar Kansen (voorheen Delta Lloyd Foundation) onderdeel geworden van het programma Future Matters. De Stichting richt zich op huishoudens met schulden en heeft als doel via dertig maatschappelijke projecten deze huishoudens structureel uit de schulden te helpen.