Ga direct naar: inhoud

HR-professional krijgt meer vragen over pensioen

Nationale-Nederlanden organiseert radio-uitzending

Rotterdam, 10 november 2016

Wijzigingen in wet- en regelgeving voor pensioen, maatschappelijke ontwikkelingen en veranderende behoeften van werknemers hebben impact op de rol van HR. Wat betekent langer doorwerken en de aftopping van pensioen? Hoe ga je om met de steeds grotere eigen verantwoordelijkheid van werknemers en het toenemend aantal keuzes dat zij moeten maken? Hoe betrek je medewerkers voor wie pensioen niet meer dan een ver-van-mijn-bed-show is? Rondom deze vragen organiseren Nationale-Nederlanden en XpertHR op 14 november een live radio-uitzending op Newbusinessradio.nl.


Steeds vaker melden werknemers zich met vragen over pensioen bij hun HR-afdeling. Zo’n 36 procent van de HR-professionals geeft dit aan in een onderzoek van Nationale-Nederlanden en XpertHR Actueel onder HR-professionals. Werknemers zijn zich steeds bewuster van de groeiende eigen verantwoordelijkheid als het gaat om hun pensioenregeling. Bijna alle HR-professionals (ruim 93 procent) zijn zich zeer bewust van de relevantie van voorlichting aan werknemers over pensioen. Zij zien een proactieve rol van HR hierin als onlosmakelijk verbonden aan goed werkgeverschap (82 procent). Dit terwijl de helft van HR-medewerkers van mening is dat de eigen kennis eigenlijk te kort schiet om vragen over pensioen goed te beantwoorden en men (79 procent) zich tevens zorgen maakt over het kennisniveau van werknemers op dit punt.

Online radio

Op maandag 14 november organiseert Nationale-Nederlanden in samenwerking met XpertHR en het programma People Power van online radiostation Newbusinessradio een live radio-uitzending waarin het thema pensioen centraal staat. Welke vragen leven er bij HR over dit onderwerp? Wat betekenen de veranderingen binnen pensioen voor hun werkzaamheden? In de uitzending komen ervaringsdeskundigen vanuit de Human Resources aan het woord en specialisten op gebied van pensioen. De presentatie is in handen van Glenn van der Burg. Het doel: HR verder helpen op het punt van pensioenontwikkelingen.

Het radio-uitzending over pensioen en de sleutelrol van de HR-professional wordt live uitgezonden op maandag 14 november tussen 16.00 en 17.00 uur op http://www.newbusinessradio.nl/player.
Op www.pensioenindemix.nl zijn alle laatste ontwikkelingen rondom pensioen en Nationale-Nederlanden terug te vinden. Vanaf dinsdag 15 november is hier ook een podcast van de uitzending terug te luisteren.

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten meer dan 5000 medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is ruim 170 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.