Ga direct naar: inhoud

Foto expositie en portfoliomiddag in Nationale-Nederlanden DE Café

Rotterdam, 10 februari 2015

Nationale-Nederlanden draagt kunst en cultuur een warm hart toe en steunt het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Van 24 januari tot 17 mei 2015 is daar dit jaar de bijzondere fototentoonstelling “Rotterdam in the Picture” - 175 jaar fotografie in Rotterdam te zien.

Stoer, brutaal, dynamisch, modern: Rotterdam is niet bang! Al 175 jaar wordt in beeld gebracht hoe de stad steeds opnieuw op de schop gaat, in een aanhoudend proces van opbouw, sloop, wederopbouw en uitbreiding. Hoogbouw, ruimte, water en wind bepalen de sfeer in deze multiculturele, internationale stad. Het proces van verandering heeft in de afgelopen 175 jaar geleid tot vele bijzondere foto´s van Rotterdamse, Nederlandse en internationale fotografen.

“Nationale-Nederlanden in the Picture”

In aansluiting op de fototentoonstelling worden vanaf vandaag, 10 februari, in het Nationale-Nederlanden DE café aan het Stationsplein in Rotterdam foto’s getoond uit de rijke fotocollectie van Nationale-Nederlanden: 175 jaar werken, mensen, Rotterdamse kantoren en reclame.

Nationale-Nederlanden heeft mede door haar vele rechtsvoorgangers een lange historie met de stad Rotterdam. Zo werd in 1838 het begrafenisfonds ‘Tot aller welzijn’ opgericht, wat later de Rotterdamsche Verzekerings Sociëteiten (RVS) werd genoemd, en fuseerden ‘De Nederlanden van 1845’ uit Den Haag en ‘De Nationale Levensverzekering-Bank’ uit Rotterdam in 1963 tot het huidige
Nationale-Nederlanden. Er werd door de jaren heen kantoor gehouden op diverse plekken in de stad zoals aan de Wijnhaven, de Boompjes en de Schiekade tot Nationale-Nederlanden in 1991 het nieuwe kantoor in de ‘Delftse Poort’ betrad.

Portfolio middag

Om creatieve ondernemers een duwtje in de rug te geven in hun professionele carrière organiseert Nationale-Nederlanden samen met het Nederlands Fotomuseum een portfolio middag. Drie professionele fotografen uit de tentoonstelling ‘Rotterdam in the Picture’ zitten klaar om de portfolio van jonge amateurfotografen – gratis - te bekijken en te bespreken.

Datum: donderdag 19 februari
Tijd: 16.30 – 19.30
Locatie: Nationale-Nederlanden DE Café, Stationsplein 25
Aanmelden: communicatie@nederlandsfotomuseum.nl
ovv: Nationale-Nederlanden Portfolio dag
Info: www.nndecafe.nl