Ga direct naar inhoud

Fietsverlichting wordt hip met oplichtende graffiti

Kunstenaar laat Rotterdamse fietsers schitteren

Rotterdam, 5 januari 2016

Op woensdag 6 januari wordt fietsverlichting bijzonder gemaakt in het Nationale-Nederlanden Café. Tijdens het gratis Time to Shine event in het café gaat graffiti kunstenaar Nilz van den Brink aan de slag met reflecterende veiligheidsspray die op jassen en tassen gespoten kan worden. De uitwasbare spray is onzichtbaar maar licht op zodra er in het donker op geschenen wordt, bijvoorbeeld met koplampen. Zo zijn fietsers beter zichtbaar in het verkeer.

“Fietsers in het donker zijn kwetsbaar en lijken zich weinig bezig te houden met zichtbaarheid.. Met deze unieke oplichtende spray willen we aandacht vragen voor het belang van zichtbaarheid op de fiets als het donker is, helemaal in deze donkere wintermaanden. Zo zorgen we ervoor dat fietsend Rotterdam schittert en bewuster verlicht fietst!”, aldus Anneke Schaak van Nationale-Nederlanden die de actie heeft opgezet.

Tijdens het event in het Nationale-Nederlanden Café worden de bussen spray, zolang voorradig, gratis uitgedeeld en maakt graffiti kunstenaar Nilz van den Brink met de oplichtende spray toffe ontwerpen op een gratis tas. Hij zal bovendien live een graffiti kunstwerk maken op een doek van 3 bij 2 meter. Deze is alleen zichtbaar als je een foto met flits van het kunstwerk maakt, dit levert unieke foto’s op.

Dit kunstwerk is tot 19 januari te zien in het Nationale-Nederlanden Café. Tot die tijd worden de spuitbussen op werkdagen in het café uitgedeeld, zolang de voorraad strekt.