Ga direct naar inhoud

Digidoener gastlessen bij NN

11 oktober 2019

Voor het derde jaar op rij steunt Nationale-Nederlanden Stichting FutureNL in de missie om de digitale geletterdheid in Nederland te vergroten. NN-medewerkers geven zogeheten Digidoener gastlessen op scholen en brengen op een speelse manier digitale vaardigheden onder de aandacht van basisschoolleerlingen.

Tijdens de European Code Week van 5 tot 20 oktober trekken collega’s van Nationale-Nederlanden door het land. Met speciaal ontwikkelde lessen van Stichting FutureNL komen leerlingen op jonge leeftijd in aanraking met coderen en programmeren. Het doel is om jongeren al vroeg enthousiast te maken voor IT, maar ze ook de basiskennis mee te geven die op latere leeftijd nodig is.

De lessen worden daarnaast gratis beschikbaar gesteld aan docenten, zodat zij na de gastles de digitale vaardigheden verder onder de aandacht kunnen brengen in het onderwijs. Op dit moment maken ruim 8.000 docenten gebruik van de Digidoener lessen van FutureNL. Samen met FutureNL probeert NN dit aantal flink te verhogen, met de gastles als aanjager. De lessen zijn laagdrempelig en stellen daarmee de docenten in staat op een leuke en simpele manier de digitale geletterdheid zelf te vergroten in hun klas.

Ook Amir Arooni, CIO NN Group, verzorgde een Digidoener gastles: ‘In een wereld waarin technologie steeds belangrijker wordt, is het belangrijk om de digitale vaardigheid van onze kinderen vanaf jonge leeftijd te stimuleren en ze te laten ervaren hoe leuk IT is.’

Over Stichting FutureNL

Stichting FutureNL ziet een kloof tussen de digitale ontwikkeling van Nederlandse leerlingen en de (toekomstige) vraag vanuit de maatschappij naar passende digitale vaardigheden. Als kenniseconomie is het van cruciaal belang dat Nederlandse leerlingen digital skills ontwikkelen om de (toekomstige) wereld te kunnen begrijpen en maken. Stichting FutureNL draagt op een onafhankelijke manier bij aan technologie in het Nederlandse onderwijs en werkt samen met scholen, overheden, universiteiten en bedrijfsleven om de doelstelling te bereiken.

De activiteiten van Stichting FutureNL sluiten goed aan op het maatschappelijk programma van NN Future Matters, omdat ze zich richten op het ontwikkelen van vaardigheden die relevant zijn voor jonge mensen om in de toekomst goed te kunnen presenteren op de arbeidsmarkt.