Ga direct naar inhoud

Dekking contant geld reizen Griekenland

Den Haag, 1 juli 2015

Gaat u binnenkort naar Griekenland op vakantie? Neem voldoende contant geld mee. De dekking hiervoor is tijdelijk verhoogd.
De banken in Griekenland zijn dicht en het is onbekend tot wanneer de sluiting zal zijn. Pinautomaten doen het wel, maar het kan zijn dat deze gedurende de dag leeg raken. Mocht u binnenkort op vakantie gaan naar Griekenland, bereidt u zich dan goed voor.

Een aantal tips

  • Neem voldoende contant geld mee, zodat u uw verblijf en overige kosten eventueel cash kunt betalen. Denk ook aan onverwachte kosten!
  • Indien mogelijk, betaal met creditcard of bankpas.
  • Huur een kluisje en verdeel het contante geld over uw reisgroep, zodat u het contante geld veilig kunt opbergen en het risico op diefstal zo veel mogelijk kunt beperken.
  • Installeer de betaalapp van uw bank op uw mobiele telefoon zodat u ook digitale betalingen kunt doen of eventueel op deze manier geld kunt lenen van een medereiziger.
  • Doe zoveel mogelijk aankopen al in Nederland, zodat u deze kosten bespaart in Griekenland.
  • Houd het nieuws in de gaten zodat u op de hoogte bent van eventuele wijzigingen in de situatie ter plekke. Kijk bijvoorbeeld regelmatig op www.anvr.nl of www.rijksoverheid.nl voor een update van de situatie in Griekenland en eventuele gevolgen voor vakantiegangers

Tijdelijke verhoging van de dekking voor contant geld

Heeft u een Doorlopende Reisverzekering bij Nationale-Nederlanden en heeft u vóór 1 juli 2015 een reis naar Griekenland geboekt? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden:

  • Tijdelijk hebben wij de maximale dekking, voor reizen naar Griekenland, die (gedeeltelijk) in juli 2015 plaatsvinden verhoogd naar maximaal € 500,- per verzekerde per reis en € 1500,- per polis per reis bij bijvoorbeeld diefstal. Mocht u niet meer nodig hebben dan dat bedrag, neem dan ook niet meer mee.
  • Krijgt u in Griekenland problemen vanwege de financiële situatie of speelt er wat anders? Twijfel niet om contact op te nemen met onze NN alarmcentrale op +31 (0) 26 400 23 90. Zij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar en helpen u graag verder!
  • Als uw klant een reis naar Griekenland enige tijd geleden heeft geboekt en deze niet meer wil maken vanwege de huidige situatie, dan raden wij u aan dit met uw reisorganisatie te bespreken. Wellicht bieden zij de mogelijkheid tot omboeking naar een andere bestemming.

Mocht u ergens over twijfelen of nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via 088 663 06 63. We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.