Ga direct naar: inhoud

BoodschappenPlusBus ontvangt donatie van Nationale-Nederlanden

De BoodschappenPlusBus van het Nationaal Ouderenfonds is de volgende winnaar van de Facebook-actie 'Alles en iedereen verdient een mooie oude dag' van Nationale-Nederlanden. Het Nationaal Ouderenfonds ontvangt maandag 30 oktober een donatie van Euro 2500,-. Mede door deze gift kan het Ouderenfonds een nieuwe BoodschappenPlusBus aanschaffen. Directeur, Jan Romme, neemt de cheque in ontvangst.

Jan Romme: "We merken dat we met de BoodschappenPlusBus bij ouderen in een enorme behoefte voorzien. De donatie van Nationale-Nederlanden maakt het voor ons mogelijk onze diensten uit te breiden. Door ouderen op te halen met de bus, halen we hen uit een sociaal isolement. Ze genieten van een leuk uitje en maken contact met anderen." Meer dan 200.000 ouderen in Nederland voelen zich extreem eenzaam. Zij krijgen maar één keer per maand bezoek. Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor deze kwetsbare groep, zodat ook zij van een mooie(re) oude dag kunnen genieten.

Alles en iedereen verdient een mooie oude dag

Nationale-Nederlanden is begin dit jaar gestart met een landelijke zoektocht naar objecten en initiatieven (van dieren, een monumentale boom tot de geliefde bank in het park) die met hun jarenlange aanwezigheid vaak onlosmakelijk verbonden zijn met de uitstraling en sfeer van hun omgeving. Nationale-Nederlanden wil deze, vooral lokale initiatieven, de aandacht en erkenning geven die ze verdienen en er voor zorgen dat ze nog jaren meekunnen. De actie is bedoeld om de boodschap van een mooie oude dagvoorziening op de agenda te zetten. Het gaat namelijk om meer dan alleen objecten, het gaat ook om mensen. Het is belangrijk om nu al aan later te denken. De BoodschappenPlusBus is hiervan een mooi voorbeeld.

In Den Haag zijn voor deze actie het standbeeld van Willem van Oranje op het Plein en de Postzegelboom op het Noordeinde in het zonnetje gezet. En na Gorilla Baloo van het Ouwehands Dierenpark in Rhenen en Kasteel de Haar in Haarzuilens, is nu de BoodschappenPlusBus van het Nationaal Ouderenfonds aan de beurt.

Over Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds is het enige goede doel in Nederland dat zich via projecten en diensten uitsluitend richt op kwetsbare ouderen. Hierbij vormt eenzaamheidsbestrijding een van de belangrijkste speerpunten. Via de BoodschappenPlusBus kunnen ouderen weer deelnemen aan allerlei leuke uitjes en leggen ze op een gemakkelijke manier contact met andere ouderen uit de buurt. Een andere dienst is de OuderenOmbudsman, waar ouderen, hun familie en personeel met vragen en klachten terecht kunnen: 0900-6080100 (2 cent/min.).

Meer informatie vindt u via www.ouderenfonds.nl

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten één van de grootste en meest toonaangevende financiële dienstverleners van Nederland. Met deskundige medewerkers, goede producten en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit is Nationale-Nederlanden al 170 jaar actief in verzekeren. Wat er ook gebeurt, Nationale-Nederlanden zet zich dagelijks in om de beste oplossingen te bieden voor haar klanten.