Ga direct naar inhoud

Bijna 8.000 kinderen krijgen les van Nationale-Nederlanden

Week van het geld

Den Haag, 27 maart 2017

Vandaag start de Week van het Geld 2017. Overal in Nederland vinden activiteiten plaats om kinderen bewuster te leren omgaan met geld. Ruim 170 medewerkers van Nationale-Nederlanden gaan de komende week op pad om zo’n 300 gastlessen te verzorgen op basisscholen verspreid over het hele land. Hiermee worden bijna 8.000 kinderen bereikt. Dit is het 3e jaar dat NN meedoet met de Week van het Geld en ook dit jaar is de respons onder de medewerkers  om een les te verzorgen groot. Samen met andere verzekeraars worden er 800 gastlessen gegeven in Nederland en 20.000 kinderen bereikt.

Digitaal spel

Dit jaar wordt voor het eerst een digitaal spel in de gastles gebruikt. Op deze manier wordt de interactie met leerlingen gestimuleerd en is het spel meer van deze tijd. De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in Geldzaken. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld en verzekeren. Door kinderen al jong te leren over deze thema’s, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op latere leeftijd.

Future Matters

De Week van het Geld sluit naadloos aan bij Future Matters, het maatschappelijke programma van Nationale-Nederlanden. Dit programma richt zich op het verbeteren van het financiële welzijn van de mensen in onze directe omgeving.  Dankzij de inzet van de gastdocenten kunnen we samen bijdragen aan de ontwikkeling van financiële kennis in de samenleving.

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met 4 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten meer dan 5.000 medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is ruim 170 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.