Ga direct naar: inhoud

Arthur van der Wal benoemd tot Directeur Pensioen

Den Haag, 15 mei 2014

Arthur van der Wal is benoemd tot Directeur Pensioen bij Nationale-Nederlanden. Hij volgt op die positie Michel van Elk op, die vorig jaar is begonnen als CEO van het bedrijfsonderdeel Leven. Van der Wal, nu nog voorzitter van de directie van pensioenuitvoerder AZL, begint op 1 juli aanstaande als hoofd van het pensioenbedrijf.

Michel van Elk over de benoeming: “We zijn verheugd dat Arthur het managementteam van Pensioen komt versterken als directeur. AZL is één van de grootste aanbieders van dienstverlening aan pensioenfondsen in Nederland. Arthur brengt veel deskundigheid op het gebied van pensioen en vermogensbeheer mee en hij heeft een sterke focus op klanten.”

Van der Wal vindt de samenwerking binnen AZL nog steeds inspirerend, maar kijkt uit naar het werken bij het pensioenbedrijf van Nationale-Nederlanden: “Ik kijk met heel veel plezier en een gevoel van trots terug op mijn periode bij AZL en heb enorm veel vertrouwen in de toekomst van dat bedrijf. De overstap naar Nationale-Nederlanden zie ik als een prachtige uitdaging.”

Arthur van der Wal is geen onbekende bij Nationale-Nederlanden. Hij startte er zijn loopbaan en was werkzaam binnen het collectief pensioenbedrijf. Vervolgens maakt hij de overstap naar ING Investment Management en was jarenlang in verschillende functies actief op het gebied van vermogensbeheer. Als directeur van de afdeling institutionele klanten van ING Investment Management was hij nauw betrokken bij de ontwikkelingen in de Nederlandse pensioenwereld, voordat hij tot voorzitter van de directie van AZL werd benoemd. Van der Wal heeft zijn opleiding gevolgd aan de Universiteit van Nijmegen waar hij Beleidsgerichte economie studeerde. Aansluitend heeft hij Business Studies aan het Dublin Institute of Technology gestudeerd.

Van der Wal zal worden benoemd als lid van de Raad van Commissarissen bij AZL. De nieuwe directievoorzitter van AZL zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten één van de grootste en meest toonaangevende verzekeraars van Nederland. Met deskundige medewerkers, goede producten en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit is Nationale-Nederlanden al 170 jaar actief in verzekeren. Wat er ook gebeurt, Nationale-Nederlanden zet zich dagelijks in om de beste oplossingen te bieden voor haar klanten.