Ga direct naar inhoud

Amber voor 1 dag de ‘Baas van Morgen’ bij NN Group

Den Haag, 26 januari 2017

Op donderdag 26 januari 2017 organiseert JINC, voor de 3e keer, Baas van Morgen, waarbij 200 kinderen door heel Nederland voor één dag op de stoel gaan zitten van verschillende CEO’s, directeuren, burgemeesters en hoofdredacteuren. De 14-jarige Amber Badloe is uitgenodigd door Dorothee van Vredenburch, lid van de NN Group Management Board, om een dag haar plaats in te nemen.

In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand . Zij hebben dromen en talenten maar vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk en de juiste vaardigheden en kennis over beroepen om hun talent te ontplooien. Een goede start op de arbeidsmarkt is voor hen om die reden minder vanzelfsprekend.
Tijdens ‘Baas van Morgen’ kunnen jongeren ervaren hoe het is om de leiding te hebben, zien ze hoe een bedrijf werkt en doen ze waardevolle contacten op.

NN Group werkt al jaren samen met JINC vanuit het maatschappelijke programma Future Matters. Dit programma is gericht op het verbeteren van het financieel welzijn en de zelfredzaamheid van mensen. NN Group draagt via JINC projecten bij aan het vergroten van de kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt .

‘Een kind een dag op de stoel van de baas voegt voor twee partijen waarde toe: verfrissende ideeën voor een bedrijf en een onvergetelijke ervaring voor een kind’, zegt Dorothee van Vredenburch. ’Het biedt een kind de kans om zijn of haar perspectief te verbreden.’

NN Group profiel

NN Group is een internationale verzekeraar en asset manager, actief in meer dan 18 landen, met een sterke aanwezigheid in een aantal Europese landen en Japan. Met ongeveer 11.500 medewerkers biedt de groep producten en diensten aan op het gebied van pensioenen, verzekeringen, investeringen en bankactiviteiten aan meer dan 15 miljoen klanten. NN Group omvat Nationale-Nederlanden, NN (voorheen bekend als ING Verzekeringen) en NN Investment Partners (voorheen bekend als ING Investment Management). NN Group is genoteerd op Euronext Amsterdam.