Ga direct naar inhoud

Aandacht voor kwetsbare groepen tijdens de Pensioen3daagse  

5 november 2019

Tijdens de Pensioen3daagse, die jaarlijks wordt georganiseerd door Wijzer in Geldzaken, staat deze keer het thema ‘Pensioen voor kwetsbare groepen’ centraal. Tijdens drie dagen vinden er in het hele land activiteiten plaats om mensen overzicht en inzicht te geven in hun pensioensituatie en waar nodig aan te zetten tot actie. Nationale-Nederlanden nam deel aan een ronde tafel gesprek met Koningin Maxima. Samen met onder andere het Nibud en Pensioenfonds ABP werd besproken welke kwetsbare groepen de sector ziet en hoe deze groepen te bereiken en te helpen.

Vaak ontstaan problemen bij bepaalde levensgebeurtenissen zoals het overlijden van een partner of een scheiding. Deze problemen herkennen en goede informatie geven is belangrijk. Voor deze groepen richt de dienstverlening zich op: bewustwording, inzicht en tot actie overgaan. De kwetsbare groepen waar Nationale-Nederlanden specifiek aandacht voor vroeg tijdens het ronde tafel gesprek zijn: nabestaanden, ex-partners en mensen met veel ‘kleine pensioenen’.

Nationale-Nederlanden vindt het belangrijk dat mensen zicht bewust zijn van hun pensioen en hun financiële situatie. Niet alleen voor klanten, maar voor alle Nederlanders. Juist omdat door verschillende maatschappelijke ontwikkelingen mensen steeds meer zelf moeten regelen. Niet iedereen kan dat. In samenwerking met het Nibud werd onlangs het Geldplan Pensioen (https://www.nibud.nl/consumenten/geldplan-pensioen/) gelanceerd. Een tool die op een eenvoudige manier laat zien of iemand voldoende pensioen opbouwt of niet. Het geldplan wordt aangeboden via de meeste gemeentelijke websites.

Annemieke Visser-Brons, Directeur Pensioen Services: ‘Het is heel belangrijk dat mensen zich bewust zijn van hun pensioen en financiële situatie. En weten wat ze moeten en kunnen doen wanneer het even tegenzit. Het kan namelijk iedereen overkomen dat een geliefde overlijdt of dat je je baan verliest. En dat kan impact hebben op je pensioen. Als grootste pensioenverzekeraar hebben wij hierin een belangrijke rol. We vinden het dan ook een goede keuze dat dit thema tijdens de Pensioen3daagse centraal staat.’  

Bron: Wijzer in geldzaken