Ga direct naar inhoud

5 jaar NN Art Award – Publieksprijs 2021

3 juni 2021

De zomereditie van Art Rotterdam 2021 markeert een bijzonder lustrum: het vijfjarige jubileum van de NN Art Award. Ook dit jaar maakt een nieuwe jury van kunstprofessionals een selectie van vier veelbelovende talenten, waaruit uiteindelijk een winnaar wordt gekozen. Vanwege de bijzondere mijlpaal, kunnen dit jaar kunstliefhebbers en Art Rotterdam bezoekers ook stemmen op hun favoriete kunstenaar. Degene met de meeste stemmen verdient de publieksprijs en ontvangt een bedrag van 5.000 euro.

Online stemmen

Vanaf vandaag is het mogelijk om via www.nn.nl/artwaward te stemmen op de vier genomineerden.

  • Priscila Fernandes, Division of Labour, London
  • Lilian Kreutzberger, CINNNAMON, Rotterdam
  • Claudia Martínez Garay, GRIMM, Amsterdam
  • Erik Mattijssen, Cokkie Snoei, Rotterdam

Op de site vertellen de vier genomineerden over zichzelf, hun kunst en inspiratie. Online stemmen kan tot en met zondag 4 juli 10.00 uur. Ook bezoekers van Art Rotterdam kunnen in de NN Art Award stand stemmen tijdens de beursdagen van woensdag 30 juni tot en met zaterdag 3 juli. In de NN Art Award stand zijn de werken van de vier genomineerde kunstenaars te zien.

Bekendmaking winnaar op 4 juli

De winnaar van de NN Art Award Publieksprijs 2021 wordt via een livestream bekend gemaakt op zondag 4 juli om 15:00 door Dailah Nihot, lid van de Management Board NN Group.

NN Art Award

NN Group is sinds 2017 partner van Art Rotterdam en reikt ieder jaar een stimuleringsprijs uit aan een hedendaags kunsttalent met een authentieke beeldtaal en een innovatieve invalshoek. Het gaat om kunstenaars die in Nederland zijn opgeleid. Daarbij wordt niet alleen jong talent geselecteerd, maar ook kunstenaars die al verder zijn in hun carrière.

Een graadmeter voor talent

De award werpt een schijnwerper op de bijzonder hoogwaardige kunstopleidingen die Nederland rijk is. Kunstenaars vanuit de hele wereld weten onze prestigieuze postacademische instituten te vinden, waaronder de Rijksakademie, De Ateliers, de Jan van Eyck Academie en het Piet Zwart Instituut. De award bleek de afgelopen jaren een belangrijke graadmeter voor talent. Eerdere winnaars waren de gebroeders Quistrebert (2017), Pauline Curnier Jardin (2018), Katja Mater (2019) en Ana Navas (2020).

Stimuleringsprijs

NN Group ondersteunt al decennia lang de culturele sector, met een focus op de regio Den Haag en Rotterdam. De winnaar van de NN Art Award ontvangt een geldbedrag ter waarde van 10.000 euro. Het werk van de genomineerden wordt daarbij prominent tentoongesteld op Art Rotterdam in een speciale stand en NN Group koopt van enkele genomineerden werk aan voor de eigen NN Kunstcollectie.