Ga direct naar: inhoud

Zo ga je met een veilig gevoel op vakantie

18 juni 2018

Heb je zin in je vakantie, maar ben je toch altijd bang dat je je woning niet helemaal veilig achterlaat? Goed om te weten: je bent niet de enige. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet. Zo vertrek je met een gerust hart.

1. Sluit echt goed af

Laten we beginnen met wat enorm voor de hand ligt, maar ook enorm belangrijk is: zorg ervoor dat je woning goed dicht zit. ‘Goed dicht’ betekent in dit geval dat je je buitendeuren op slot doet, ervoor zorgt dat er geen sleutels meer in sloten zitten (ook niet aan de binnenkant van je woning) en dat je alle ramen goed sluit.

Loop dus voordat je vertrekt alles even goed na. De wc, garage of schuur zijn typisch van die plekken die weleens vergeten worden.

2. Doe alsof je thuis bent

Zelfs op vakantie kun je ervoor zorgen dat je woning er uitziet alsof je gewoon thuis bent. Koop bijvoorbeeld een tijdschakelklok die ervoor zorgt dat je lampen ’s avonds gewoon aangaan, laat je post oprapen door buren en houd je gordijnen open. Een buitenlamp met bewegingssensor is ook een goede investering.

Verder is het handig als je spinnenwebben door iemand weg laat halen. Een voordeur met een web ervoor geeft namelijk één duidelijk signaal af: ‘Ik ben niet thuis.’

3. Zet uit wat uit kan

Het is dus logisch dat je een paar lampen zo instelt dat er ’s avonds licht in je woning is, maar wat moet er verder nou echt aanblijven en stroom hebben als jij weg bent? Het antwoord: niet veel.

Haal daarom je opladers uit het stopcontact en schakel de stekkerblokken uit die je niet nodig hebt. Zo verminder jij de kans op kortsluitingen en brand aanzienlijk. En het is nog goed voor je energierekening ook.

4. Wees slim op social

Inbrekers zijn ook goed met het internet. Dat betekent dat ze Facebook, Instagram en Twitter in de gaten houden om te kijken wie er weg is. Ga voor en tijdens je vakantie daarom slim om met je social media: zorg ervoor dat vakantieberichten niet openbaar zijn, als je ze al plaatst.

Een verzekerd gevoel

Met deze tips doe je er alles aan om inbraak te voorkomen. Maar goed verzekerd zijn is wel zo veilig. Dat regel je bijvoorbeeld met onze Inboedelverzekering.

Doorlopende Reisverzekering

  • Bagage standaard verzekerd tot € 2.500,- per verzekerde
  • 24/7 hulpverlening

Bereken uw premie

Meer informatie

Doorlopende Annuleringsverzekering

  • Ook betaalde overnachtingen in Nederland meeverzekerd

Bereken uw premie

Meer informatie

Verzekeringspakket

  • Profiteer van pakketkorting
  • Zelf uw verzekeringen kiezen
  • Eén overzichtelijk pakket

Bereken uw premie

Meer informatie