Ga direct naar inhoud

Wat je nog niet wist over... Schadevrije jaren

  Hoe werkt de opbouw van schadevrije jaren?

  Schadevrije jaren zijn de jaren dat je zonder schade hebt gereden. Vanaf het moment dat je een autoverzekering op je naam hebt staan, bouw je deze schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe lager de kosten voor je verzekering.

  Welke schades hebben invloed op je schadevrije jaren?

  Uitgangspunt is dat je terugvalt in schadevrije jaren voor schade die je indient bij je verzekeraar. Maar je valt niet terug als het gaat om schades die de verzekeraar volledig kan verhalen bij de tegenpartij. Als je een schade zelf betaalt, heeft dit ook geen invloed op je schadevrije jaren.

  Het is daarom altijd handig om even contact op te nemen met je verzekeraar om te checken wat de gevolgen zijn. Als je schadevrije jaren verliest, heeft dit meestal gevolgen voor de korting op je autopremie. Iedere verzekeraar heeft een andere manier om de korting te berekenen.

  Hoe lang blijven mijn schadevrije jaren geldig?

  Schadevrije jaren blijven staan zolang je verzekering loopt. Als je je auto verkoopt en je koopt meteen een andere, dan neem je ze mee. Maar koop je geen andere auto dan kun je het beste je verzekering tijdelijk stopzetten. Check bij je verzekeraar hoe lang je schadevrije jaren geldig blijven. Bij Nationale-Nederlanden blijven je schadevrije jaren dan nog een jaar geldig.


  Autoverzekering

  • Tot 85% korting bij schadevrij rijden
  • Bepaal zelf uw eigen risico
  • Uitgebreide dekking, goede prijs

  Bereken uw premie

  Meer informatie

  Verzekeringspakket

  • Profiteer van pakketkorting
  • Zelf uw verzekeringen kiezen
  • Eén overzichtelijk pakket

  Bereken uw premie

  Meer informatie