Ga direct naar inhoud

Hoe vermaak je de kids onderweg

Op dit moment is het reisadvies in verband met het coronavirus versoepeld. Het is weer mogelijk om naar bepaalde gebieden op vakantie te gaan. Heb je vragen over een geplande reis en wat je verzekering voor je kan betekenen?

Bekijk de meest gestelde vragen

18 juni 2018

‘Hoe ver is het nog, papa?’, klinkt waarschijnlijk bekend in de oren van ouders die er wel eens op uit trekken met de auto. Met het hele gezin op vakantie geeft het ultieme zomergevoel, maar de reis naar de bestemming kan nog wel voor stress zorgen. Kinderen vinden het nu eenmaal niet altijd even leuk om urenlang op de achterbank of in het vliegtuig te zitten. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de verveling toeslaat!

Wij vroegen blogger Lady Lemonade hoe zij haar kindjes vermaakt tijdens de reis en zetten haar slimme tips op een rij.

Tip 1: folie ‘fröbelen’

Kindjes kunnen uren zoet zijn met een rol aluminiumfolie! Hier maken ze de mooiste dinosaurussen, armbandjes of andere frutsels mee. Ook een doos tissues staat volgens Lady Lemonade garant voor plezier. Laat de kindjes dus lekker fröbelen. Al valt er bij aankomst nog wél het een en ander op te ruimen.

Tip 2: bananen tellen

Zijn jullie door het speelgoed heen? Dan is er buiten genoeg te zien! We zijn allemaal bekend met auto’s tellen en de vele varianten die je op dit spelletje kunt bedenken. Lady Lemonade verzon het ‘Bananenspel’. Hierbij roep je bij iedere gele auto die je ziet ‘banaan’ en degene die bij de eerstvolgende stop de meeste ‘bananen’ heeft, wint!

Tip 3: eindeloos fantaseren

‘Als ik een brandweerman was dan… zou ik alle katten uit de bomen redden!’ Kinderen hebben het fantastische vermogen om ein-de-loos te fantaseren. Het ‘als ik … was dan …’-spel houdt ze dan ook zeker een poosje zoet. Want bedenk je maar eens wat je kids allemaal zouden doen als ze wakker werden als Sinterklaas! Een ander fantasiespel is ‘wie ben ik?’. Iemand neemt een persoon in zijn hoofd en de anderen moeten door vragen te stellen raden om wie het gaat. Wie het antwoord raadt, is als volgende aan de beurt.

Tip 4: het stiltespel

Favoriet van menig ouder die er al vier uur aan fantasie- en telspelletjes op heeft zitten. Wie kan het langst stil zijn? Het bij dit spel moet je echt heel stil zijn… wie begint te giechelen is af!

Tip 5: het tablet

Als alle spelletjes ‘op’ zijn en het stiltespel zijn beste tijd heeft gehad, zet Lady Lemonade de tablet in. Hierop kun je van tevoren allerlei leuke apps downloaden waar onderweg geen internet voor nodig is. Zie hier haar vijf favorieten!

 • Autobingo, geschikt voor iOS.
 • Jokie, geschikt voor iOS.
 • Brandweerman Sam, geschikt voor iOS.
 • Dikkie Dik, geschikt voor iOS.
 • LEGO apps, geschikt voor iOS en Android.

Tip 6: lekkernijen

Uit ons onderzoek blijkt dat lekkernijen het ook goed doen op de achterbank en in het vliegtuig. Natuurlijk hoeven dit niet altijd snoepjes en andere suikerbommen te zijn. Je kunt ook gezonde snacks meenemen! Denk hierbij aan snoeptomaatjes, komkommerstokjes en haverkoekjes. En de winnaar van het stiltespel krijgt een extra worteltje.

Doorlopende Reisverzekering

 • Bagage standaard verzekerd tot € 2.500,- per verzekerde
 • 24/7 hulpverlening

Bereken uw premie

Meer informatie

Doorlopende Annuleringsverzekering

 • Ook betaalde overnachtingen in Nederland meeverzekerd

Bereken uw premie

Meer informatie

Verzekeringspakket

 • Profiteer van pakketkorting
 • Zelf uw verzekeringen kiezen
 • Eén overzichtelijk pakket

Bereken uw premie

Meer informatie