Ga direct naar inhoud

Ben jij dagelijks onderweg? Zo kom je ontspannen aan op je bestemming

We leiden een druk leven waarin de auto vaak een grote rol speelt. Onderweg naar werk, de kinderen naar school brengen, ze later op de dag naar vriendjes brengen en natuurlijk tussendoor nog even boodschappen doen. In de dagelijkse drukte is het soms een uitdaging om ontspannen op je bestemming aan te komen. Wij geven tips voor een rustige, fijne rit.

Onderweg met Barbara

Nog meer tips voor ontspanning onderweg? Barbara nam ons een dag mee op stap naar haar dagelijkse bestemmingen. Iedere dag brengt zij haar kinderen naar school en daarna gaat ze naar werk en klantafspraken. Ook haar man gebruikt de auto veel. Een druk leven waarbij het gezin veel onderweg is. Bekijk hier de video van Barbara waarin zij tips geeft over dagelijks onderweg zijn.

Zorg dat je auto in topconditie is

Je trouwe vierwieler staat dag in dag uit voor je klaar. Hoe druk je ook bent, hoe veel je ook moet doen en hoe vaak je ook onderweg bent: je auto staat in de startblokken. Mits je ‘m goed onderhoudt. Breng je auto daarom geregeld naar de garage voor controle. Wist je dat je ook zelf het een en ander kunt doen? In de video van Monique ontdek je wat je zelf kunt controleren aan je auto.


Weet hoe je moet rijden

Onderweg zitten hannesen met de routeplanner wil niemand. Verdwalen in een onbekend gebied? Oók niet ideaal. Stippel de route van tevoren uit (of zet je navigatie hiervoor aan het werk). Dat scheelt je uitzoekwerk onderweg én je kruipt ontspannen achter het stuur. Zo kun je je focussen en zorg je ervoor dat je veilig onderweg bent.


Op tijd vertrekken

Haasten omdat je niet te laat op je bestemming aan wilt komen, ook dat is geen goed plan. Als je gehaast bent en achter het stuur tijd wilt winnen, is er meer kans op een gevaarlijke verkeerssituatie. Nét iets te hard rijden of nog even gas geven als het stoplicht oranje is kun je beter niet doen. Het is een stukje veiliger als je op tijd vertrekt en rustig onderweg bent. Vertrek je toch te laat? Ga dan niet haasten, maar laat weten dat je later aankomt.

Met kinderen onderweg?

Met kinderen in de auto is er net wat meer afleiding achter het stuur dan wanneer je in je eentje bent. Zorg ervoor dat de kinderen zichzelf bezighouden met een leuk autospelletje. ‘Spot de rode auto’ en ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ zijn voor kinderen achterin prima spelletjes om zich in de auto mee te vermaken.


Pak het moment om even te kletsen

In de hectiek van het leven is het fijn om af en toe een moment te pakken om eens goed blij te kletsen met de kinderen of met je partner. Een autorit is daar een mooie oplossing voor. Haal je de kids van school op? Dan kun je in de auto praten over hun dag, het huiswerk of hun vriendjes uit de klas. Rijden jij en je partner samen naar werk? Ook dat is een goed moment voor een fijn gesprek met elkaar.

Met de Autoverzekering van Nationale-Nederlanden ben jij zorgeloos onderweg en goed verzekerd bij schade.

Ook interessant voor jou:

Autostoeltje kopen? Hier moet je op letten

Lees alles over autostoeltjes

Het onderhoud van je auto; wat kun je zelf doen?

Naast het gebruikelijk onderhoud is het belangrijk dat je bepaalde onderdelen van je auto zelf regelmatig naloopt en controleert. Monique legt uit wat je gemakkelijk kunt controleren aan je auto.

Bekijk de tips van Monique

Veilig de weg op met een auto vol passagiers

Een volle auto kan gezellig zijn, maar als je verantwoordelijk bent voor veel inzittenden, wil je zo veilig mogelijk de weg op. En hoe zit het met de inzittendenverzekering?

Bekijk onze tips