Ga direct naar inhoud

De woonwensen van Petra en Louie voor hun pensioen

We zijn steeds bewuster bezig met onze toekomst. Naarmate je ouder wordt, veranderen je wensen en behoeften. Ook voor Petra en Louie. Zij woonden al 20 jaar met plezier in Dronten. Nadat Louie een jaar geleden last kreeg van stressaanvallen en een burn-out, werden ze aan het denken gezet.

Zou het niet fijner zijn als ze minder vaste lasten hadden, zodat Louie minder kan werken en ze samen meer kunnen genieten? Ze verhuisden daarom naar een kleinere woning in Kampen.

Petra: “Het is spannend om als (bijna) gepensioneerde een hypotheek aan te vragen. Is mijn pensioen wel voldoende? Kunnen we wel verhuizen? Maar het is toch gelukt!”

Je hypotheek betalen als je met pensioen gaat

Als je met pensioen gaat, verandert je financiële situatie. Het is dan fijn als je van tevoren weet hoe het zit met je hypotheek.

Dit moet je weten over je hypotheek als je met pensioen gaat

Chris bouwde extra pensioen op

Chris dacht al vroeg na over later. Hij begon 30 jaar geleden aanvullend te sparen. Daar plukt hij nu de vruchten van.

Dit leverde extra pensioen opbouwen Chris op

Kun je oud worden in je huidige huis?

Met je leeftijd veranderen je woonwensen. Dat betekent niet direct dat je moet verhuizen. Maar waar moet je aan denken?

Dit is nodig als je oud wil worden in je eigen huis

De Hypotheek voor Senioren: ook iets voor jou?

Het is altijd goed om te bedenken of je woning nog goed bij je past. Niet alleen voor nu. Ook voor de toekomst. Als je een nieuwe levensfase ingaat, veranderen vaak je woonwensen.

Ben je 57 jaar of ouder? Dan is het goed om te bedenken hoe je straks wil wonen. Wil je een andere woning kopen? Misschien is onze Senioren Verhuisregeling wel wat voor jou. Een hypotheek speciaal voor senioren. Wij kijken dan naar de werkelijke maandlasten voor je nieuwe woning. Zijn die lager dan je huidige hypotheeklasten? Dan is de hypotheek vaak mogelijk.

Wil je het liefst blijven wonen in je huidige huis? Bepaal dan wat je nodig hebt om je leven in te richten naar jouw wensen. Wil je je woning aanpassen? Of is er financiële ruimte nodig voor andere wensen? In die gevallen kun je bij ons op basis van de eventuele overwaarde van je huidige huis een extra hypotheek aanvragen.

Dit zijn je woonmogelijkheden als je ouder bent dan 57

23% van de senioren heeft een verhuiswens

Bron: WoON2018