Ga direct naar inhoud

Fatima haalt kracht uit mindfulness

Het aantal burn-outs onder jonge mensen groeit. De druk is hoog. Fatima is zich daar heel bewust van. Zij werkt in het onderwijs. Daar heeft ze te maken met een flinke werkdruk. Haar oplossing: mindfulness.

Dit is het effect van mindfulness op Fatima en haar leerlingen

Ik vind dat mindfulness verplicht moet worden op alle scholen

Fatima heeft een eigen bedrijf, zit in allerlei comités en is daarnaast lerares in het basisonderwijs. Geen wonder dat haar regelmatig gevraagd wordt hoe ze dat allemaal voor elkaar krijgt.

Hoe ze rust in haar drukke bestaan vindt? Onder andere door mindfulness. Ze kwam ermee in aanraking toen ze 18 was. Ook haar leerlingen kunnen hiervan profiteren, denkt Fatima. Dus geeft ze sinds 2015 ‘aandachttraining’ aan groep 7. “Ik vind dat mindfulness verplicht moet worden op alle scholen”, zegt ze stellig. Benieuwd hoe zij omgaat met werkdruk? En wat het effect van mindfulness is op de kinderen in haar klas?

Een gezonde balans tussen werk en privé

Je wil succesvol zijn in je werk, je wil gezond eten, je huishouden op orde houden, tijd doorbrengen met je gezin, regelmatig sporten en je sociale contacten onderhouden. Voor veel mensen is het nogal een uitdaging om een balans te vinden tussen werk en privé.

Hoe vitaal ben jij?

Wist je dat 1 miljoen Nederlanders last hebben van burn-outklachten? Vaak zelfs onbewust. Dan is het goed om te onderzoeken hoe vitaal je bent. Ontdek of je momenteel risico loopt op een burn-out.

Ron kreeg te maken met een burn-out

Ron zag het niet aankomen, maar toch overkwam het hem: hij kreeg een burn-out. “Ik had nooit gedacht dat ik een burn-out zou krijgen. Mijn leidinggevende reageerde begripvol en pragmatisch,” vertelt Ron openhartig.