Ga direct naar inhoud

Achter de schermen van de Dutch Dance Quiz werken veel bevlogen professionals. Stuk voor stuk met een voorliefde voor dancemuziek. In deze tijden van onzekerheid en gesloten clubs bleven zij niet stilzitten, maar startten zij gezamenlijk een avontuurlijk project: de Dutch Dance Quiz. Wie zijn deze professionals? Deze keer in de spotlight: audiotechnicus Gijs Alkemade.

A State of Trance

Gijs Alkemade verwierf bekendheid met een scala aan werkzaamheden in het hart van de Nederlandse dance industrie. Zo is Gijs vanaf 2006 verantwoordelijk voor het volledige spectrum aan radiofaciliteiten voor A State Of Trance, de radioshow van dance icoon Armin van Buuren. Deze show telt inmiddels meer dan 975 afleveringen en wordt in 84 landen uitgezonden. Gijs: "Van Miami tot Sydney, van Kuala Lumpur tot Kaapstad en van Moskou tot Toronto: de afgelopen 14 jaar ben ik de hele wereld over gereisd om Armins trance-evangelie aan de man te brengen."

Live radio

Daarnaast produceert en host Gijs live radio-uitzendingen vanuit ’s werelds grootste dance-evenementen. Zo stond hij op Ultra Music Festival in Miami (met ruim 160.000 bezoekers een van de drukstbezochte events ooit) waar hij vanuit zijn geïmproviseerde studio live dj-sets ten gehore bracht van diverse internationale dance-iconen. In eigen land is Gijs vooral bekend van zijn house- & technoradioshow The Boom Room op SLAM!, die meermaals is uitgeroepen tot het best beluisterde radioprogramma onder millennials.

Dutch Dance Quiz maakt duidelijk hoeveel geschiedenis er is geschreven

Voor Gijs was meewerken aan de Dutch Dance Quiz een no-brainer: “Het leuke van de Dutch Dance Quiz is dat het maar weer eens duidelijk maakt hoeveel geschiedenis er in Nederland geschreven is vóór en dóór de dansvloer.” De opnames bezorgden ook hem een trip down memory lane met veel "oh ja!" momenten. Over de huidige status-quo in de Nederlandse dance scene vertelt hij: "Het is gaaf om te zien dat de gevestigde orde van nu in de jaren 90 nog een stel snotneuzen waren. Mooie dingen!"


Kijk de afleveringen van de Dutch Dance Quiz terug en ontdek het pop-up museum van Jos Wouters en Machteld Post. Daarin zie je onder meer een enorme dansende teddybeer, de allereerste synthesizer van een van onze grootste dj’s en een levend museumstuk voorbij komen. Voor achtergrondverhalen over lef, creativiteit en ondernemerschap in de wereld van Dutch Dance luister je naar de Dutch Dance Podcast.

We steunen vele culturele partners. Daarmee willen we kunst en cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek. Zo zijn we hoofdpartner van NN North Sea Jazz en het Mauritshuis in Den Haag. We ondersteunen de Kunsthal Rotterdam, het Kunstmuseum in Den Haag en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. En we reiken jaarlijks de NN Art Award uit aan een jonge, opkomende kunstenaar.

Lees alles over onze kunst- en cultuuractiviteiten