Ga direct naar inhoud

E-levensloop – Delta Lloyd

De levensloopregeling is een regeling waarmee u een deel van uw brutosalaris opzij kon zetten voor onbetaald verlof, om eerder met pensioen te gaan of voor extra inkomen tijdens uw pensioen. U kunt geen nieuwe levenslooprekening meer afsluiten.

Heeft u al een E-levensloop? Via mijn.nn vindt u de belangrijkste gegevens van uw rekening. Voorwaarden en informatie over het doorgeven van een wijziging of een verandering in uw situatie vindt u op deze pagina.

Uw productoverzicht in mijn.nn

In mijn.nn kunt u uw producten en uw persoonlijke gegevens inzien en beheren.

Hoe krijg ik toegang tot mijn.nn?

Kenmerken en risico's

E-levensloopregeling

De levensloopregeling is een regeling waarmee u een deel van uw brutosalaris opzij kon zetten voor onbetaald verlof, om eerder met pensioen te gaan of voor extra inkomen tijdens uw pensioen. De regeling is afgeschaft per 1 januari 2012. Voor bestaande deelnemers is er een overgangsregeling. Had u op 31 december 2011 € 3.000,- of meer aan levenslooptegoed opgebouwd? Dan kunt u blijven doorsparen tot eind 2021. U bouwt alleen sinds 1 januari 2012 geen levensloopverlofkorting meer op.

Per 31 december 2021 vervalt de levensloopregeling helemaal. Heeft u uw tegoed dan nog niet opgenomen? Dan krijgt u het uitbetaald. Er wordt dan belasting ingehouden.

1. Maximaal 12% per jaar

Per jaar kunt u maximaal 12% van uw brutosalaris sparen. Dit maximum geldt niet als u bent geboren in de periode 1950 – 1954.

2. Maximaal 210%

U mag sparen tot er maximaal 210% van uw laatstverdiende bruto jaarsalaris op uw E-levensloop staat. Heeft u een bedrag van uw rekening opgenomen? Dan mag u daarna weer sparen tot het maximum.

3. Depositogarantiestelsel

Uw spaargeld is beschermd door het depositogarantiestelsel. Heeft u spaargeld bij OHRA, Delta Lloyd en/of Nationale-Nederlanden? Dan geldt er een maximale garantie van € 100.000,- per persoon voor het totale spaarbedrag dat u bij deze banken samen heeft.

4. Beleggingsrisico

Als u belegt, loopt u altijd risico. De waarde van een fonds schommelt dagelijks. Stopt u met beleggen? Dan kan de waarde van uw beleggingen hoger of lager zijn dan uw originele inleg.

Lees meer over de risico’s van beleggen

Sparen of beleggen met uw levenslooptegoed

Over het geld op uw E-levensloop ontvangt u een variabele rente. U kunt er ook voor kiezen om (een deel van) uw geld te beleggen. Bij Delta Lloyd Bank kunt u kiezen uit meerdere beleggingsfondsen.

Lees meer over beleggen

Uw levenslooptegoed opnemen

U kunt uw tegoed op elk moment opnemen. U bepaalt zelf waar u het aan uitgeeft. Dat hoeft dus niet meer voor verlof of pensioen te zijn. De uitbetaling loopt via uw werkgever. Bestaat uw werkgever niet meer? Dan loopt de uitbetaling via Delta Lloyd Bank.

Neemt u (een deel van) uw tegoed op? Dan loopt de uitbetaling via uw werkgever of oud-werkgever. Deze houdt belasting in over het bedrag dat u opneemt. Heeft u nog recht op levensloopverlofkorting? Dan verrekent uw werkgever dat bij de uitkering.

Belasting

U betaalt geen belasting over het geld op uw E-levensloop. Neemt u uw levenslooptegoed op? Dan betaalt u wél belasting.

Kosten en rente

Kosten

U betaalt alleen kosten als u belegt. Verder is E-levensloop gratis.

Servicekosten 0,55% van het gemiddelde van uw belegde bedrag per jaar.
Fondskosten Verschillend per fonds. De lopende kosten per fonds vindt u bij de fonds- en koersinformatie en in de Essentiële Beleggersinformatie van een fonds.

Lees meer over de kosten van beleggen

Rente

Bekijk alle actuele rentes

Wijzigingen doorgeven

Wat voor wijziging wilt u doorgeven?

Adreswijziging

U kunt uw adreswijziging eenvoudig doorgeven via mijn.nn. Heeft u nog geen mijn.nn-account? Dan kunt u een account aanmaken of uw verhuizing telefonisch aan ons doorgeven. Weet u uw inloggegevens niet meer, dan kunt u deze opnieuw opvragen via mijn.nn. Loopt uw product via uw adviseur, informeer deze dan ook over uw verhuizing.

Het overlijden van een dierbare doorgeven

Gecondoleerd met het verlies van uw dierbare. Om u te helpen bij het afhandelen van de producten die de overledene bij Nationale-Nederlanden of Delta Lloyd heeft lopen, kunt u het overlijden melden via de Nabestaandendesk. U vindt er de contactgegevens van de Nabestaandendesk, hoe u een overlijden kunt doorgeven en een checklist 'Wat u moet regelen als uw naaste overlijdt'.

Wijzigen tegenrekening

Een nieuwe tegenrekening geeft u door met het ‘Wijzigingsformulier’ dat u vindt in E-Bankieren. Log in op mijn.nn en klik in het productoverzicht op uw E-levensloop.

Rekening beëindigen

Wilt u uw rekening beëindigen? Vul dan het ‘Wijzigingsformulier’ in. U vindt het in E-Bankieren. Log in op mijn.nn en klik in het productoverzicht op uw E-levensloop.

Tegoed opnemen

U kunt uw tegoed op elk moment opnemen. De uitbetaling loopt via uw werkgever. Bestaat uw werkgever niet meer? Dan loopt de uitbetaling via Delta Lloyd Bank.

uniqueid

Kunnen wij u helpen?