Ga direct naar inhoud

Betalingsproblemen en een lening

Betalingsproblemen door maatregelen rondom coronavirus?

De maatregelen die de regering neemt om het coronavirus in te dammen, hebben gevolgen voor onze economie. Heb je of verwacht je problemen met het betalen van je lening? Neem dan contact met ons op. We kijken samen met jou naar de mogelijkheden.

Jouw lening (tijdelijk) door een andere reden niet meer kunnen betalen

Veranderingen in je persoonlijke situatie kunnen ervoor zorgen dat jouw Consumptief Krediet ineens een zware last wordt. Wat als je de lasten van je lening (tijdelijk) niet meer kunt dragen? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. We kijken samen welke mogelijkheden er zijn om het probleem op te lossen of te beperken.

Betalingsachterstand

Het kan voorkomen dat je moeite hebt om je lening te betalen. Er kunnen meerdere redenen zijn waardoor de betaalbaarheid van jouw Consumptief Krediet onder druk komt te staan. Bijvoorbeeld wanneer je te maken krijgt met hogere lasten of omdat jouw inkomsten onverwacht dalen.

Eén betaling gemist

Het kan gebeuren dat de automatische incasso van jouw maandtermijn niet gelukt is. Belangrijk is dat deze achterstand zo snel mogelijk wordt ingehaald. Wij proberen daarom na 7 dagen nog een keer jouw maandbedrag te incasseren van het bij ons bekende rekeningnummer. Wil je ervoor zorgen dat er voldoende saldo op je rekening staat? Is dit niet mogelijk, neem dan contact met ons. Je kunt de maandtermijn ook zelf betalen op rekeningnummer (IBAN) NL75 INGB 0009 0049 26 t.n.v. Nationale-Nederlanden Bank N.V. Vermeld bij de overboeking je contractnummer. Als de her-incasso mislukt, zullen wij telefonisch contact met je opnemen om samen naar een passende oplossing te zoeken voor jouw situatie. Je kunt uiteraard ook zelf contact met ons opnemen.

Meerdere betalingen gemist

Als meerdere keren de automatische incasso niet correct kan worden afgeschreven, wordt de automatische incasso beëindigd. Om te voorkomen dat er een langdurige betalingsachterstand ontstaat, nemen wij telefonisch contact met je op. We zoeken dan samen met jou naar een passende oplossing voor jouw situatie. Je kunt uiteraard ook zelf contact met ons opnemen.

Langdurige betalingsachterstand

Als je meer dan twee maanden een betalingsachterstand hebt, kan er sprake zijn van een structureel probleem. Ook dan staan we graag voor je klaar en zullen we samen met jou er alles aan doen om te kijken of we een passende oplossing kunnen vinden.

Hoe we je kunnen helpen

Nationale-Nederlanden vindt het belangrijk om jou goed te helpen, juist wanneer het even tegenzit. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een budgetcoach. Om te bepalen hoe we je het beste kunnen helpen, maken we eerst een situatieschets. Ook maken we dan afspraken over het terugbetalen van de achterstand.

Contact is heel belangrijk

Het is belangrijk dat we in contact komen met elkaar. Alleen dan is het mogelijk om samen tot een oplossing te komen. Als we niet met jou in contact kunnen komen, kan het zover komen dat we jouw lening moeten opeisen. Dit kan ook betekenen dat jouw lening wordt overgedragen aan een incassobureau. Wij willen er uiteraard alles aan doen om dit niet te laten gebeuren. Neem daarom in geval van langdurige achterstand altijd contact met ons op.

Wat kun je zelf doen

Als je een betalingsachterstand hebt of je verwacht mogelijke betalingsproblemen, dan zijn er een aantal mogelijkheden die je zelf kunt onderzoeken om jouw situatie in kaart te brengen en/of te verbeteren.

Nibud

Heb je voldoende inzicht in je inkomsten en uitgaven? Weet je wat er maandelijks binnenkomt en uitgaat? Op de website van het Nibud (Nationaal instituut voor Budgetvoorlichting) vind je informatie over hoe je je financiën in kaart kunt brengen en tips over besparingen.

Belastingdienst

Als jouw persoonlijke situatie wijzigt, kom je mogelijk in aanmerking voor toeslagen, zoals zorgtoeslag. Of misschien kom je in een lagere belastingschijf terecht door de daling van jouw inkomen. Op de website van de belastingdienst vind je informatie over wat de wijziging van je persoonlijke situatie voor jou kan betekenen.

Gemeente

Bij veel gemeenten kun je een 'woonkostentoeslag' aanvragen. Dit is een bijdrage in de woonlasten. Hoeveel woonkostentoeslag je ontvangt is onder andere afhankelijk van de hoogte van je hypotheek en je inkomen. Meer informatie over de woonkostentoeslag kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Werkgever

Je werkgever kan je helpen bij het treffen van een betalingsregeling. Je kunt bijvoorbeeld afspreken om een deel van je salaris rechtstreeks naar Nationale-Nederlanden over te laten maken, zodat jouw lening tijdig wordt betaald en/of betalingsachterstand kan worden ingelopen.

Nationale-Nederlanden

Wij willen je zo goed mogelijk helpen bij (het voorkomen van) een betalingsachterstand. Neem daarom contact met ons op als je de lasten (tijdelijk) niet meer kunt dragen. Samen met jou zoeken wij dan naar een oplossing. De eerste stap naar een mogelijke oplossing is het in kaart brengen van jouw financiële situatie.

uniqueid

Service & Contact

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service & Contact