Ga direct naar inhoud

Fijn wonen in een hechte buurt

Op zoek naar een nieuwbouwwoning? Goed nieuws, uit onderzoek (2019) blijkt dat bewoners van een nieuwbouwwoning hun woongeluk een mooie 8.4 geven. Benieuwd naar de andere voordelen van een nieuwbouwwoning?

Bekijk alle uitkomsten van het onderzoek

Wat is een hypotheek voor nieuwbouw?

Met de Nieuwbouwhypotheek van Nationale-Nederlanden profiteert u van een aantrekkelijk hypotheekrente. Ook kunt u de facturen van bijvoorbeeld de aannemer gemakkelijk betalen vanuit een bouwdepot en heeft u de mogelijkheid om uw tijdelijke dubbele woonlasten te financieren. Deze hypotheek is geschikt voor projectbouw, maar ook voor zelfbouw, vernieuwbouw en collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO).

Voordelen van de Nieuwbouwhypotheek

  • Aantrekkelijke hypotheekrente
  • Geen rente verschuldigd over bouwdepot
  • Mogelijkheid financieren dubbele woonlasten

Voordelen van een hypotheek bij NN

  • Online status van uw hypotheekaanvraag volgen
  • Automatische rentedaling na aflossing
  • 24/7 inzicht en service via mijn.nn of de NN app

Dubbele maandlasten

Als u een nieuwbouwwoning koopt en op dit moment een koophuis heeft, dan krijgt u tijdelijk te maken met dubbele woonlasten. Bij de Nieuwbouwhypotheek van Nationale-Nederlanden kunt u deze dubbele lasten volledig meefinancieren in uw hypotheek.

Overbruggingskrediet

Heeft u uw nieuwe huis al gekocht, maar is uw oude huis nog niet verkocht? Dan kunt u de eventuele overwaarde van uw oude huis nog niet gebruiken om uw nieuwe huis mee te betalen. Een Overbruggingskrediet is een tijdelijke lening waarmee u toch over (een deel van) de overwaarde van uw oude huis kunt beschikken.

Energiezuinig wonen

Koopt u een energiezuinige woning? Soms kunt u meer lenen (tot max. 106% van de marktwaarde):

  • Bij een woning met energielabel A++ of hoger: tot € 9.000,-.
  • Bij een energieneutrale woning: tot € 15.000,-.
  • Bij een ‘nul-op-de-meter-woning’: tot € 25.000,-.

Hoeveel u extra kunt lenen hangt af van uw persoonlijke situatie.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Veranderingen in uw persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op uw financiële situatie. Met NHG beperkt u de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Een ander voordeel van een hypotheek met NHG is dat u een korting op de hypotheekrente krijgt. Uw hypotheekadviseur kan u vertellen of u in aanmerking komt voor een hypotheek met NHG.

Ook Eden koos voor nieuwbouw

Ze wilde graag meer ruimte voor haar kinderen. “Toen we zagen dat deze wijk werd gebouwd, gingen we direct kijken naar de ontwerpen. We wisten het gelijk, hier moeten we naartoe.”

Heeft u behoefte aan advies rond de aanschaf van een (nieuwbouw)woning, of heeft u een andere financiële vraag? Neem dan contact op met uw adviseur.

Fijn wonen in een hechte buurt

Op zoek naar een nieuwbouwwoning? Goed nieuws, uit onderzoek (2019) blijkt dat bewoners van een nieuwbouwwoning hun woongeluk een mooie 8.4 geven. Benieuwd naar de andere voordelen van een nieuwbouwwoning?

Bekijk de uitkomsten uit het onderzoek