Ga direct naar inhoud

NN Running Team nieuwsoverzicht

Eric Kiptanui's carrière op het volgende niveau

21 jan 2020

Eric kijkt reikhalzend uit naar zijn marathondebuut in Dubai op vrijdag 24 januari. We willen graag meer te weten komen over deze Keniaanse atleet die in Iten is gevestigd en een gedeelde zevende positie inneemt op de wereldranglijst van de halve marathon.

Lees meer

Bekele loopt de London Marathon 2020

17 jan 2020

De NN Running Team atleet Kenenisa Bekele loopt dit jaar de Virgin Money London Marathon. Hij zal deze lopen met zijn NN Running Teamgenoten, de wereldrecordhouder en winnaar van vorig jaar Eliud Kipchoge en nummer drie van vorig jaar Mule Wasihun.

Lees meer

Wie is 'crazy man' Aychew?

13 jan 2020

De goedlachse Ethiopische atleet is een van de populairste NN Running Teamleden binnen de indrukwekkende trainingsgroep van Tessema Abshero. We willen graag meer te weten komen over de tengere marathonloper die van zijn coach de koosnaam “crazy man” heeft gekregen.

Lees meer

Dubbelslag voor NN Running Team in Egmond

12 jan 2020

De NN Egmond aan Zee halve marathon is gewonnen door NN Running Team atleet Bashir Abdi. In een stormachtig Egmond aan Zee kwam hij na 1.08.23 over de finish. Bij de vrouwen ging de overwinning naar de NN Running Team atlete Tsehay Gemechu.

Lees meer

Het NN Running Team in 2020

08 jan 2020

Sinds het NN Running Team in 2017 zijn opwachting maakte, zijn we getuige geweest van een groot aantal magische momenten, maar wat mogen we verwachten van 2020? Deze vijf dingen moeten we het komende jaar nauwlettend in het oog houden.

Lees meer

De meest onvergetelijke momenten van 2019

08 jan 2020

2019 is het meest gedenkwaardige jaar in de geschiedenis van het NN Running Team. We kijken terug naar vijf speciale momenten uit een onvergetelijk jaar van het meest uitzonderlijke hardloopteam ter wereld.

Lees meer

Klinkende cijfers

24 dec 2019

Het NN Running Team heeft een fantastisch 2019 achter de rug vol roemrijke herinneringen. We blikken terug op de afgelopen 12 maanden.

Lees meer

Vijf favoriete hardloopnummers

17 dec 2019

De vijf favoriete muzieknummers die Abdi Nageeye het meest inspireren en die zelfs hardlopers die helemaal geen zin hebben om te trainen, zullen motiveren.

Lees meer

Dag meneer de voorzitter

10 dec 2019

Laban Mutai gaat in op zijn rol als voorzitter van het kamp van het NN Running Team in Kaptagat in Kenia.

Lees meer

Eliud Kipchoge vertelt over zijn koeien

03 dec 2019

De meeste atleten van het NN Running Team die zijn gevestigd in het trainingskamp in Kaptagat in Kenia, zijn Kalenjin. De Kalenjin zijn traditioneel landbouwers en hebben een speciale band met koeien.

Lees meer

Nieuw wereldrecord 10 km voor Cheptegei

02 dec 2019

Joshua Cheptegei uit Uganda heeft een nieuw 10 kilometer wereldrecord gelopen tijdens de Valencia Trinidad Alfonso 10km in Spanje.

Lees meer

Leven met Joshua

26 nov 2019

Na zijn eerdere successen dit jaar hoopt Joshua Cheptegei op 1 december in Valencia ook het wereldrecord op de 10 km op zijn naam te schrijven. We praten met Abdallah Mande, zijn trainingspartner en goede vriend, om meer over hem te weten te komen.

Lees meer

Het marathonkoppel

19 nov 2019

Abrha Milaw en zijn vrouw Azmera Abreha maken allebei deel uit het NN Running Team. Voorafgaand aan de deelname van Azmera aan de marathon van Valencia op 1 december willen we graag meer te weten komen over het Ethiopische koppel.

Lees meer

Nog nooit een NN Zevenheuvelenloop gemist

14 nov 2019

Ricardo Pengel stond zondag 17 november voor de 36e keer aan de start van de NN Zevenheuvelenloop.

Lees meer

Maak kennis met Augustine Choge

12 nov 2019

De voormalige internationale middellange afstandsloper is al sinds jaar en dag bevriend met Eliud Kipchoge en hij heeft nu ook de overstap gemaakt naar de marathon.

Lees meer

Topsport en ouderschap

05 nov 2019

De atleten in het trainingskamp van het NN Running Team in Kaptagat zijn veel van huis en hun gezin weg. We praten met drie vaders en één moeder over hoe het is om hun kinderen zo'n lange tijd niet te zien.

Lees meer

Geoffrey Kamworor wint New York Marathon

04 nov 2019

NN Running Team atleet Geoffrey Kamworor heeft de TCS New York City Marathon voor de tweede keer in drie jaar gewonnen.

Lees meer

New York, New York

29 okt 2019

Geoffrey Kamworor heeft drie keer meegedaan aan de marathon van New York. In de aanloop naar zijn vierde wedstrijd in de “Big Apple”, op zondag 3 november, blikken we terug op de eerdere wapenfeiten van de NN Running Team-atleet.

Lees meer

Hey Brother!

22 okt 2019

Tessema Abshero coacht zijn jongere broer Ayele die dit jaar bij de marathon van Hamburg een tweede plek veroverde. We wilden meer te weten komen over hun coach-atleetrelatie.

Lees meer

Het "maanlandings­moment" van Eliud Kipchoge

16 okt 2019

Eliud Kipchoge beleefde zijn “maanlandingsmoment” door als eerste in de geschiedenis de marathon onder de twee uur te lopen tijdens de INEOS 1:59 Challenge.

Lees meer

Wat ik heb geleerd - Abdi Nageeye

15 okt 2019

Abdi Nageeye is Nederlands recordhouder op de marathon en is als atleet van het NN Running Team in Kenia gevestigd. Hij blikt terug op een aantal van de belangrijkste leermomenten in zijn leven.

Lees meer

Eliud Kipchoge schrijft geschiedenis

12 okt 2019

Eliud Kipchoge bewees “No Human Is Limited “ toen hij op 12 oktober de eerste mens in de geschiedenis werd die een marathon onder de twee uur liep.

Lees meer

NN Group introduceert de 1:59 Challenge Game

09 okt 2019

NN Group heeft in samenwerking met INEOS een interactieve game ontwikkeld. De game is ontwikkeld in aanloop naar de ‘INEOS 1:59 Challenge’.

Lees meer

Eliuds 1:59 Challenge-dagboek

09 okt 2019

Op zaterdag 12 oktober doet Eliud Kipchoge in Wenen tijdens de INEOS 1:59 Challenge een poging om de marathon onder de twee uur te lopen.

Lees meer

De INEOS 1:59 hazen aan het woord

07 okt 2019

In de aanloop naar de INEOS 1:59 Challenge in Wenen praten we met drie atleten van het NN Running Team die als haas een belangrijke rol zullen spelen.

Lees meer

Middernachtelijke marathon

01 okt 2019

Nu het IAAF WK Atletiek in aantocht is, zoomen we in op de vijf topatleten van het NN Running Team.

Lees meer

Birhanu's ambitie voor Berlijn

24 sep 2019

Birhanu Legese, die de marathon van Tokio op zijn naam schreef, is een van de succesverhalen van het NN Running Team in 2019.

Lees meer

Wie verras jij tijdens de TCS Amsterdam Marathon met een aanmoedigingsvideo?

19 sep 2019

Natuurlijk staan er bij de TCS Amsterdam Marathon vele supporters enthousiast te klappen en te juichen om lopers verder te helpen, maar op de zware momenten kan wat extra persoonlijke aanmoediging net het verschil maken.

Lees meer

De Keniaanse droom van Laban

17 sep 2019

Laban Korir komt voor het eerst uit voor Kenia tijdens de IAAF World Championships. We willen meer weten van het traject dat de marathonloper met volharding, vasthoudendheid en vooral veel geduld heeft afgelegd.

Lees meer

Geoffrey Kamworor behaalt nieuw wereldrecord op de halve marathon in Kopenhagen!

16 sep 2019

De Keniaan vestigde een nieuw wereldrecord op de halve marathon op zijn naam. Hij behaalde de finish in een schitterende tijd van 58.01.

Lees meer

NN Zevenheuvelenloop wint titel Europese hardloopwedstrijd van het jaar

10 sep 2019

De NN Zevenheuvelenloop heeft de European Race of the Year Award van de Europese atletiekfederatie (EAA) gewonnen.

Lees meer

Kopenhagen komt eraan

10 sep 2019

Voordat Geoffrey Kamworor zal in november voor de vierde keer zijn opwachting maken bij de marathon van New York, maakt hij nog een uitstapje naar Kopenhagen voor de 21,1 km.

Lees meer

Eliud Kipchoge maakt zich op voor formidabele uitdaging

09 sep 2019

Het NN Running Team wil dit najaar geschiedenis schrijven met een ongekende reeks wegwedstrijden op topniveau.

Lees meer

TCS Amsterdam Marathon lopers krijgen Smart Medal

05 sep 2019

TCS (Tata Consultancy Services) is partner geworden van Smart Medal, een initiatief van TDE en NN Group.

Lees meer

Bekele weer op de rit

03 sep 2019

De Ethiopische topatleet Kenenisa Bekele had een groot gedeelte van zijn marathoncarrière te kampen met blessures.

Lees meer

Ruim baan voor Julien Wanders, een Zwitsers wonder

27 aug 2019

Julien Wanders van het NN Running Team heeft dit jaar een doorbraak gemaakt op de baan. We praten met het Zwitserse talent op de lange afstand over zijn uitstekende seizoen.

Lees meer

Maak kennis met Jonathan Korir

20 aug 2019

Een van de nieuwste leden van het NN Running Team liep vorig jaar oktober een flitsend PR van 2:06:51 tijdens de Amsterdam Marathon.

Lees meer

Maak kennis met Ashete Bekere

13 aug 2019

Ashete Bekere is één van de opkomende sterren van het NN Running Team. Ze won op overtuigende wijze haar laatste twee marathons in Valencia en Rotterdam.

Lees meer

Hardlopen, voetballen of een andere sport?

06 aug 2019

In welke andere sport zouden NN Running team atleten graag willen uitblinken als ze niet zouden hardlopen? We vroegen het aan tien topatleten.

Lees meer

Maak kennis met Stephen Kissa

30 jul 2019

De bekendheid van Stephen Kissa groeit. Hij is een van de topatleten van het NN Running Team en heeft het trainingskamp in Kapchorwa in Oeganda als thuisbasis.

Lees meer

Zo coacht Molla zijn team naar goud

23 jul 2019

Lees hoe Getamesay Molla, topcoach van het NN Running Team, Tadelech Bekele naar twee overwinningen op rij in de Amsterdam Marathon heeft gecoacht.

Lees meer

Topatleten over de INEOS 1:59 Challenge

16 jul 2019

De atleten die in Kaptagat met Eliud Kipchoge trainen vertellen hoe ze denken over de grensverleggende poging van Eliud om geschiedenis te schrijven met de INEOS 1:59 Challenge.

Lees meer

Fysiotherapeut van Ethiopische topatleten

09 jul 2019

De helende handen van fysiotherapeut Sjors Schipaanboord spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van de Ethiopische topatleten van het NN Running Team.

Lees meer

Kipchoges INEOS 1:59 uitdaging in Wenen

08 jul 2019

De historische stad Wenen is gastheer van Eliud Kipchoges poging om de laatste grote barrière in de moderne atletiek, de marathon in minder dan twee uur, te doorbreken.

Lees meer

Abdi Nageeye in Amsterdam Marathon

03 jul 2019

Abdi Nageeye, de Nederlands recordhouder marathon, kiest dit najaar voor de TCS Amsterdam Marathon.

Lees meer

Vijf belangrijke momenten van Bashir Abdi

02 jul 2019

NN Running teamlid en marathonloper Bashir Abdi staat in dit artikel stil bij vijf belangrijke momenten uit zijn leven.

Lees meer

Mule Wasihun marathonmars

25 jun 2019

In dit artikel richten we op de Ethiopiër Mule Wasihun die afgelopen april als derde eindigde bij de marathon van Londen met een PR van 2:03:16.

Lees meer

De snelle weg naar succes

18 jun 2019

Een topatleet van het NN Running Team en twee coaches vertellen over de voordelen van hardlopen op de baan.

Lees meer

Maak kennis met Mokgobu

11 jun 2019

Recent spraken we met NN Running teamlid Desmond Mokgobu. Wist je dat hij is geboren in Limpopo, in het noordoosten van Zuid-Afrika?

Lees meer

Goed eten, hard lopen

04 jun 2019

Sportvoedingsdeskundige Armand Bettonviel werkt nauw samen met het NN Running Team. Hij geeft drie voedingstips voor de voorbereiding op de marathon.

Lees meer

Sporthelden

28 mei 2019

De prestaties van het NN Running Team geven veel inspiratie voor columns. Ben je ook benieuwd welke sportidolen onze helden hebben?

Lees meer

Maak kennis met de fans

21 mei 2019

Het aantal fans van het NN Running Team is flink gegroeid, dankzij de prestaties van onder andere Eliud Kipchoge. We gingen in gesprek met twee fans.

Lees meer