Ga direct naar inhoud

Vijf favoriete hardloopnummers

17 december 2019

Abdi Nageeye is Nederlands recordhouder op de marathon en een enorme muziekliefhebber. Hier geeft de NN Running Team-atleet de vijf favoriete nummers die hem het meest inspireren en die zelfs hardlopers die helemaal geen zin hebben om te trainen, zullen motiveren.

Abdi houdt van verschillende soorten muziek, variërend van blues tot rap. Maar hij vindt dat de combinatie van gitaar en drums het beste aansluit bij de hartslag tijdens het lopen en daarom selecteert hij deze vijf krachtige beats.

1 – Black or White van Michael Jackson

Als ik rustig loop en het trainen net weer oppak, luister ik graag naar rock- en popmuziek op mijn mobiele telefoon. Black or White is een goed nummer met een fijn ritme.

2 – Rebel Rebel van David Bowie

Dit is een upbeat gitaarnummer met een geweldige tekst. Ik houd ervan als een band er hard tegenaan gaat. Ik vind dit een inspirerend nummer om op te lopen.

3 – Born to Run van Bruce Springsteen

Dit is een perfect hardloopnummer, niet alleen vanwege het ritme, maar ook vanwege de tekst. Born to Run - toepasselijker kan het toch niet?

4 – Skeletons van Stevie Wonder

De melodie en het ritme van dit nummer zijn fantastisch. Voor mij gaat het hier minder om de songtekst, maar meer om de muziek op zich.

5 – Get On Up van James Brown

Dit is een supermotiverend nummer over opstaan en iets doen. Het is een fijne tekst waar je helemaal blij van wordt en waardoor je gewoon wilt blijven lopen!

Bron: NN Running Team

Meer NN Running Team nieuws

Juichmoment

Bij de verschillende hardloopevenementen die wij ondersteunen krijgen lopers de kans een boomerang te maken met hun eindtijd. Deze kunnen zij direct delen met al hun supporters.

Meer informatie

Hardloopsupporter

Bij de Hardloopsupporter sturen familie en vrienden een aanmoedigingsvideo in voor hun marathonheld. Deze video’s zie je terug op grote schermen langs het parcours bij het het zwaarste punt.

Meer informatie

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Wil jij een bepaalde tijd lopen? Loop dan bij één van onze events mee met onze Pacers.

Meer informatie

Smart Medal

Sinds november 2018 is Nationale-Nederlanden partner van Smart Medal; een gratis app voor hardlopers die dient als digitale prijzenkast en toegang geeft tot persoonlijke Running Story’s.

Meer informatie