Ga direct naar: inhoud

NN Running Team bestaat twee jaar

NN Running Team shirts

4 april 2019

Bij het tweejarig bestaan van het NN Running Team maakten NN Group en Global Sports Communication bekend dat zij hun partnerschap tot 31 december 2022 zullen verlengen.

Het NN Running Team is het eerste professionele langeafstandsloopteam ter wereld en heeft in zijn korte bestaan al vele successen geboekt: 112 zeges wereldwijd, zes World Marathon Major-overwinningen, drie wereldtitels, twee Europese records en drie wereldrecords.

Het NN Running Team bestaat uit atleten uit 15 landen die hun voordeel kunnen doen met coaching, medische hulp en begeleiding op het gebied van voeding en andere zaken.

Het team wordt aangemoedigd door een groot aantal fans van overal ter wereld die het verhaal van de NN Running Team-atleten volgen via video's, beeld- en geschreven content via de verschillende online platforms.

Jos Hermens, directeur Global Sports Communications, is verheugd over de contractverlenging met NN Group en ziet hierin een overduidelijke bevestiging van de kracht van het project.

“Het was altijd al een droom van me om te starten met het eerste professionele langeafstandsloopteam en de ongelooflijke vorderingen die het NN Running Team de afgelopen twee jaar heeft gemaakt, overtreffen zelfs mijn stoutste verwachtingen”, zegt Jos.

“Het team verandert het wereldwijde atletieklandschap en de positieve reacties die we krijgen van atleten, fans, wedstrijdorganisatoren en bestuurders maken grote indruk. NN Group is een zeer gewaardeerde partner en met haar steun tot 2022 kan het NN Running Team voortbouwen op zijn succes.”

Remco Barbier, hoofd Branding van NN Group: “De sterke match tussen de merken en de atleten van het NN Running Team draagt bij aan opzienbarende loopprestaties en waardevolle publiciteit. We moedigen andere commerciële loopteams aan om de concurrentie aan te gaan, zodat we samen de sport een ander gezicht kunnen geven.”

Om het tweede jaar van het NN Running Team te markeren hebben NN Group en Global Sports Communication een jaarboek uitgebracht dat terugblikt op de vele prestaties van de afgelopen 12 maanden, met als klap op de vuurpijl Eliuds schitterende wereldrecord op de marathon, met een tijd van 2:01:39 in Berlijn.

Bij de viering van de twee jaar samenwerking waren ook wereldkampioen cross Joshua Cheptegei, de Nederlandse marathonrecordhouder Abdi Nageeye en Josphat Boit, die als haas voor Eliud Kipchoge liep tijdens diens wereldrecord op de marathon in Berlijn september vorig jaar. De nieuwe Nike NN Running Team-uitrusting, die voor het eerst zal worden gedragen tijdens de NN marathon van Rotterdam op 7 april, werd ook onthuld.

Bron: NN Running Team

Meer NN Running Team nieuws


Nieuw! Het laatste deel van Eliuds Dagboek

Lees het dagboek van Eliud Kipchoge waarin hij vertelt hoe hij zich voorbereid heeft voor zijn fantastische marathontijd van 1:59:40.

Lees het dagboek van Eliud Kipchoge

INEOS 1:59 Challenge

Eliud Kipchoge heeft op zaterdag 12 oktober de twee uurgrens op de marathon doorbroken.

Meer over de INEOS 1:59 Challenge


Juichmoment

Bij diverse evenementen die wij ondersteunen, krijgen hardlopers de kans om op Usain Bolt-achtige wijze op de foto te gaan met het scorebord waarop hun naam en gelopen tijd te zien is.

Meer informatie

Hardloopsupporter

Op 7 april 2019 werden de helden van de NN Marathon Rotterdam verrast door hun supporters. Op 4 grote schermen zijn persoonlijke aanmoedigingsvideo’s getoond.

Meer informatie

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Vorig jaar liepen er maar liefst 1700 mensen met ons Pacing Team mee. Sluit jij ook aan?

Meer informatie

Smart Medal

In november 2018 lanceerde Nationale-Nederlanden de Smart Medal. Dat is een medaille, voorzien van een chip, waarop het persoonlijke hardloopverhaal van de deelnemer is opgeslagen.

Meer informatie