Ga direct naar inhoud

NN Running Team bestaat twee jaar

NN Running Team shirts

4 april 2019

Bij het tweejarig bestaan van het NN Running Team maakten NN Group en Global Sports Communication bekend dat zij hun partnerschap tot 31 december 2022 zullen verlengen.

Het NN Running Team is het eerste professionele langeafstandsloopteam ter wereld en heeft in zijn korte bestaan al vele successen geboekt: 112 zeges wereldwijd, zes World Marathon Major-overwinningen, drie wereldtitels, twee Europese records en drie wereldrecords.

Het NN Running Team bestaat uit atleten uit 15 landen die hun voordeel kunnen doen met coaching, medische hulp en begeleiding op het gebied van voeding en andere zaken.

Het team wordt aangemoedigd door een groot aantal fans van overal ter wereld die het verhaal van de NN Running Team-atleten volgen via video's, beeld- en geschreven content via de verschillende online platforms.

Jos Hermens, directeur Global Sports Communications, is verheugd over de contractverlenging met NN Group en ziet hierin een overduidelijke bevestiging van de kracht van het project.

“Het was altijd al een droom van me om te starten met het eerste professionele langeafstandsloopteam en de ongelooflijke vorderingen die het NN Running Team de afgelopen twee jaar heeft gemaakt, overtreffen zelfs mijn stoutste verwachtingen”, zegt Jos.

“Het team verandert het wereldwijde atletieklandschap en de positieve reacties die we krijgen van atleten, fans, wedstrijdorganisatoren en bestuurders maken grote indruk. NN Group is een zeer gewaardeerde partner en met haar steun tot 2022 kan het NN Running Team voortbouwen op zijn succes.”

Remco Barbier, hoofd Branding van NN Group: “De sterke match tussen de merken en de atleten van het NN Running Team draagt bij aan opzienbarende loopprestaties en waardevolle publiciteit. We moedigen andere commerciële loopteams aan om de concurrentie aan te gaan, zodat we samen de sport een ander gezicht kunnen geven.”

Om het tweede jaar van het NN Running Team te markeren hebben NN Group en Global Sports Communication een jaarboek uitgebracht dat terugblikt op de vele prestaties van de afgelopen 12 maanden, met als klap op de vuurpijl Eliuds schitterende wereldrecord op de marathon, met een tijd van 2:01:39 in Berlijn.

Bij de viering van de twee jaar samenwerking waren ook wereldkampioen cross Joshua Cheptegei, de Nederlandse marathonrecordhouder Abdi Nageeye en Josphat Boit, die als haas voor Eliud Kipchoge liep tijdens diens wereldrecord op de marathon in Berlijn september vorig jaar. De nieuwe Nike NN Running Team-uitrusting, die voor het eerst zal worden gedragen tijdens de NN marathon van Rotterdam op 7 april, werd ook onthuld.

Bron: NN Running Team

Meer NN Running Team nieuws

Juichmoment

Bij de verschillende hardloopevenementen die wij ondersteunen krijgen lopers de kans een boomerang te maken met hun eindtijd. Deze kunnen zij direct delen met al hun supporters.

Meer informatie

Hardloopsupporter

Bij de Hardloopsupporter sturen familie en vrienden een aanmoedigingsvideo in voor hun marathonheld. Deze video’s zie je terug op grote schermen langs het parcours bij het het zwaarste punt.

Meer informatie

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Wil jij een bepaalde tijd lopen? Loop dan bij één van onze events mee met onze Pacers.

Meer informatie

Smart Medal

Sinds november 2018 is Nationale-Nederlanden partner van Smart Medal; een gratis app voor hardlopers die dient als digitale prijzenkast en toegang geeft tot persoonlijke Running Story’s.

Meer informatie