Ga direct naar inhoud

Maak kennis met de fans

21 mei 2019

Sinds het NN Running Team afgelopen jaren enorm goede resultaten heeft geboekt dankzij de prestaties van Eliud Kipchoge, Geoffrey Kamworor, Joshua Cheptegei en vele anderen, is het aantal fans behoorlijk toegenomen. We laten twee toegewijde fans aan het woord om meer te weten te komen over de voordelen van het volgen van de mannen en vrouwen met de oranje-witte singlets.

Guillermo Arturo Jamie Leon (34) is een hardloper uit Mexico. Hij heeft een eigen trainingsgroep.  Zijn PR op de marathon is 2:40.

1 - Motivatie

Voor Guillermo zijn NN Running Team-atleten als Kenenisa Bekele en Eliud Kipchoge een grote bron van inspiratie. Het heeft voor niet-elitelopers enorme voordelen om ze te volgen.

“Als de atleten van het NN Running Team een wedstrijd lopen, weet je dat ze elke keer een topprestatie neerzetten en dit motiveert me telkens weer”, legt hij uit. “Het klinkt misschien suf maar als ik op de baan train of buiten hardloop denk ik aan Eliud of Kenenisa en probeer ik hun hardlooptechnieken toe te passen, zodat ik ook beter ga lopen. Een superteam van atleten dat bij elkaar is gebracht met als gemeenschappelijk doel harder te lopen, is een fantastisch concept.”

Kim is al zeven jaar een serieuze hardloopster en de Amerikaanse wordt geïnspireerd door NN Running Team-icoon Eliud Kipchoge. Voor haar is dit hetzelfde als een basketbalspeler die de successen volgt van voormalig Chicago Bulls-ster Michael Jordan.

“Ik haal echt inspiratie uit de professionele kant van de sport, dus toen mijn man me wees op de oprichting van het team, ben ik dat meteen gaan volgen”, vertelt Kim.

2 - Verbonden met het team

Waar sommige professionele sporters op een afstand blijven en geen contact hebben met hun fans, is dit zeker niet het geval met het NN Running Team. De atleten zoeken via hun verschillende kanalen bewust verbinding en willen in beeld blijven.

“Het NN Running Team is heel goed aanwezig op sociale media en wat zij laten zien is perfect behapbaar voor de gemiddelde hardloper.”

“Ik heb niet het gevoel dat er een barrière is tussen ons (de amateurlopers) en het NN Running Team (de elitelopers). We krijgen een geweldig inzicht in de trainingen en de levensstijl van de atleten”, licht Kim toe.

Guillermo is ook heel enthousiast over de content die door het NN Running Team wordt geplaatst en is groot fan geworden van Dan Vernon, de fotograaf en videograaf van het team.

“Ik vind zijn foto's en video's echt heel goed”, zegt hij. “Ze geven ons als fans een kijkje in de wereld van de atleten tijdens trainingen wedstrijdweekenden.”

3 - Toptips

Als “hardloopjunkies” zijn Kim en Guillermo altijd op zoek naar nieuwe bronnen van informatie en inspiratie. Door het NN Running Team trouw te volgen krijgt het tweetal steeds nieuwe inzichten over hun favoriete sport.

Kim volgt de verschillende social mediakanalen en de website van het NN Running Team: “Ik vind het fantastisch dat je als amateurloper zoveel geweldige tips van deze topatleten krijgt en ook een goed inzicht in de fysieke en mentale training van het NN Running Team. Voor iedereen die beter wil gaan hardlopen is dit een nuttige bron van informatie, omdat je kennis en informatie krijgt van de absolute top in de sport. Ik denk niet dat je dit zo gemakkelijk ergens anders vandaan haalt.”

Guillermo vindt dat hij door het NN Running Team te volgen meer inzicht heeft gekregen in de weg naar succes.

“Je komt zoveel meer te weten over het NN Running Team en je realiseert je dat het draait om hard werken, hard werken en nog eens hard werken en dit inspireert je om zelf ook meer te doen.”

4 - Het belang van het team

Hardlopen is dan wel een individuele sport, maar beide fans zijn het erover eens dat zij door het NN Running Team enthousiast te volgen, hebben ingezien dat er veel voordelen zijn van het trainen in teamverband.

Guillermo is zelf drie jaar geleden in Mexico-Stad een hardloopgroep begonnen en hij zegt dat veel mensen binnen het team ongelooflijk veel beter zijn geworden.

“Een van onze lopers had nog nooit verder dan een halve marathon gelopen, maar hij is bij ons team gekomen en heeft voor de marathon getraind”, zegt Guillermo. “Hij dacht dat hij daar wel zo'n vier uur over zou doen, maar hij heeft hem in 3:11 gelopen. Het is ongelooflijk wat je met hard werken, inzet en de inspiratie van anderen binnen een team kunt bereiken.”

Kim hoopt dat er andere teams zullen komen die met het NN Running Team kunnen concurreren en weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om met anderen te lopen.

“Ik heb een aantal jaar in mijn eentje gelopen en toen gingen mijn prestaties achteruit. Maar toen ik me weer bij een team had aangesloten maakte ik mentaal en fysiek weer vorderingen. Als je in een team zit, kun je er zoveel uithalen. Mensen zijn sterker in teamverband en ik weet zeker dat als er meer teams zijn, dit de sport in alle opzichten ten goede zal komen.”

Bron: NN Running Team

Meer NN Running Team nieuws


Het laatste deel van Eliuds Dagboek

Lees het dagboek van Eliud Kipchoge waarin hij vertelt hoe hij zich voorbereid heeft voor zijn fantastische marathontijd van 1:59:40.

Lees het dagboek van Eliud Kipchoge

INEOS 1:59 Challenge

Eliud Kipchoge heeft op zaterdag 12 oktober de twee uurgrens op de marathon doorbroken.

Meer over de INEOS 1:59 Challenge


Juichmoment

Bij diverse evenementen die wij ondersteunen, krijgen hardlopers de kans om op Usain Bolt-achtige wijze op de foto te gaan met het scorebord waarop hun naam en gelopen tijd te zien is.

Meer informatie

Hardloopsupporter

Op 7 april 2019 werden de helden van de NN Marathon Rotterdam verrast door hun supporters. Op 4 grote schermen zijn persoonlijke aanmoedigingsvideo’s getoond.

Meer informatie

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Vorig jaar liepen er maar liefst 1700 mensen met ons Pacing Team mee. Sluit jij ook aan?

Meer informatie

Smart Medal

In november 2018 lanceerde Nationale-Nederlanden de Smart Medal. Dat is een medaille, voorzien van een chip, waarop het persoonlijke hardloopverhaal van de deelnemer is opgeslagen.

Meer informatie