Ga direct naar inhoud

Klinkende cijfers

24 december 2019

Het NN Running Team heeft een fantastisch 2019 achter de rug vol roemrijke herinneringen. We blikken terug op de afgelopen 12 maanden en geven je een overzicht in cijfers.

1 - Het aantal seconden dat de Zwitserse atleet Julien Wanders onder de richttijd dook om een wereldrecord op de 5 km te lopen tijdens het Herculis-evenement in Monaco.

2 - Het aantal seconden dat Kenenisa Bekele net te kort kwam bij zijn schitterende overwinning in september tijdens de marathon van Berlijn om het wereldrecord van Eliud Kipchoge op de marathon te verbreken. Kenenisa finishte in 2:01:41 - een minuut en 22 seconden sneller dan zijn vorige PR dat hij drie jaar eerder op hetzelfde parcours liep.

3 - Het aantal atleten van het NN Running Team dat in de top drie van de wereldranglijst marathon 2019 staat: Kenenisa Bekele (2:01:41), Eliud Kipchoge (2:02:37) en Birhanu Legese (2:02:48). Op nummer vijf van de wereldranglijst 2019 staat overigens ook een atleet van het NN Running Team: Mule Wasihun (2:03:16).

4 - Het aantal World Marathon Major-overwinningen van de mannen van het NN Running Team in 2019. Birhanu Legese uit Ethiopië won in maart de marathon van Tokio en Eliud Kipchoge schreef in april voor een ongeëvenaarde vierde keer de marathon van Londen op zijn naam. Kenenisa Bekela ging in september in Berlijn als eerste over de finish en Geoffrey Kamworor prolongeerde zijn titel bij de marathon van New York.  NN Running Team-atlete Ashete Bekere uit Ethiopië finishte in Berlijn ook als eerste bij de vrouwen.

6 - Het aantal seconden dat Joshua Cheptegei sneller liep dan Leonard Komon de negenvoudige-oude werelrecord houder van de 10km op de weg. De Oegandese liep een zinderende 26:38 in Valencia.

9 - De plek die Degitu Azimeraw inneemt op de wereldranglijst 2019 na het winnen van de marathon van Amsterdam in een tijd van 2:19:26. De Ethiopische atlete liep bij de vrouwen de op een na snelste debuuttijd op de marathon in de geschiedenis. De snelste staat op naam van Paula Radcliffe.

10 - Het aantal verschillende landen waarin dit jaar leden van het NN Running Team hebben gewonnen.

11 - Het aantal officiële marathonoverwinningen dat Eliud Kipchoge in zijn indrukwekkende carrière heeft behaald van de in totaal 12 marathons waaraan hij heeft deelgenomen. Dit jaar behaalde hij zijn 11e overwinning in Londen, zijn tiende zege op rij.

17 - Het aantal seconden dat Geoffrey Kamworor in september in Kopenhagen van het wereldrecord op de halve marathon heeft afgehaald. De Keniaanse atleet verpulverde met een tijd van 58:01 het vorige record.

21,18 - Het aantal kilometers per uur dat Eliud Kipchoge gemiddeld liep tijdens de INEOS 1:59 Challenge. Eliud schreef geschiedenis door als eerste atleet ooit de marathon onder de twee uur te lopen in een ongelooflijke tijd van 1:59:40!

41 - Het aantal officiële hazen dat Eliud ondersteunde tijdens de INEOS 1:59 Challenge in Wenen.

100 - Het percentage marathonoverwinningen dat Ashete Bekere in 2019 behaalde. De Ethiopische atlete zegevierde in Rotterdam in 2:22:55 en won in Berlijn goud in een PR van 2:20:14.

112 - Het aantal seconden dat Philemon Rono van zijn vorige PR afhaalde toen hij de Toronto Waterfront Marathon in 2:05:00 voor de derde keer won.

Bron: NN Running Team

Meer NN Running Team nieuws

Juichmoment

Bij de verschillende hardloopevenementen die wij ondersteunen krijgen lopers de kans een boomerang te maken met hun eindtijd. Deze kunnen zij direct delen met al hun supporters.

Meer informatie

Hardloopsupporter

Bij de Hardloopsupporter sturen familie en vrienden een aanmoedigingsvideo in voor hun marathonheld. Deze video’s zie je terug op grote schermen langs het parcours bij het het zwaarste punt.

Meer informatie

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Wil jij een bepaalde tijd lopen? Loop dan bij één van onze events mee met onze Pacers.

Meer informatie

Smart Medal

Sinds november 2018 is Nationale-Nederlanden partner van Smart Medal; een gratis app voor hardlopers die dient als digitale prijzenkast en toegang geeft tot persoonlijke Running Story’s.

Meer informatie