Ga direct naar inhoud

Kipchoges INEOS 1:59 uitdaging in Wenen

Eliud Kipchoge world record BMW Berlin Marathon

8 juli 2019

De historische stad Wenen, Oostenrijk, is gastheer van Eliud Kipchoges poging om de laatste grote barrière in de moderne atletiek, de marathon in minder dan twee uur, te doorbreken in de INEOS 1:59 Challenge. Na een uitgebreid wereldwijd beoordelingsproces is The Prater - het beroemde Weense park - door de INEOS 1:59 Challenge gekozen als de locatie die Kipchoge de optimale omstandigheden geeft om zichzelf in de geschiedenisboeken te schrijven.

De marathon zal worden gehouden op een 9,6 kilometer lange route op de Hauptallee, de iconische lange, rechte en met bomen omzoomde laan die door het hart van The Prater loopt. Elke ronde zal Kipchoge twee 4,3 km heen- en teruglopende stukken Hauptallee, met de draaipunten bij de Lusthaus- en Pratersternrotonde, lopen.
Het evenement zal plaatsvinden op zaterdag 12 oktober. Maar er wordt een reserveperiode van acht dagen tot 20 oktober ingebouwd, voor het geval er sprake is van slechte weersomstandigheden.

Wenen werd gekozen na een uitgebreide, wereldwijde zoektocht, omdat het voorziet in:

  • Een snel en vlak parcours.
  • Een rechte weg, het 4,3 km lange stuk van Prater Hauptallee.
  • Consistente en optimale prestaties in de weersomstandigheden in oktober
  • Frisse lucht - het park wordt omschreven als de 'groene longen van Wenen'.
  • Brede, verkeersvrije en verlichte wegen.
  • Mogelijkheid om supporters langs de route te laten staan.
  • Binnen een tijdsverschil van 3 uur van Kenia.
  • Een proactieve en gastvrije lokale burgemeester en ervaren Weens marathonteam

Meer informatie op www.ineos159challenge.com (Engels)

Meer NN Running Team nieuws

Juichmoment

Bij diverse evenementen die wij ondersteunen, krijgen hardlopers de kans om op Usain Bolt-achtige wijze op de foto te gaan met het scorebord waarop hun naam en gelopen tijd te zien is.

Meer informatie

Hardloopsupporter

Op 7 april 2019 werden de helden van de NN Marathon Rotterdam verrast door hun supporters. Op 4 grote schermen zijn persoonlijke aanmoedigingsvideo’s getoond.

Meer informatie

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Vorig jaar liepen er maar liefst 1700 mensen met ons Pacing Team mee. Sluit jij ook aan?

Meer informatie

Smart Medal

In november 2018 lanceerde Nationale-Nederlanden de Smart Medal. Dat is een medaille, voorzien van een chip, waarop het persoonlijke hardloopverhaal van de deelnemer is opgeslagen.

Meer informatie