Ga direct naar inhoud

Hardlopen, voetballen of een andere sport?

6 augustus 2019

We vroegen tien leden van het NN Running Team naar hun tweede favoriete sport. In welke andere sport zouden ze graag willen uitblinken als ze niet zouden hardlopen?
Het zal niet als een verrassing komen dat de ''prachtsport'' voetbal door veel van onze topatleten wordt genoemd.

Geoffrey Kamworor

Geoffrey Kamworor, drievoudig wereldkampioen op de halve marathon en winnaar van de marathon van New York in 2017, is een van de atleten die best zijn hardloopschoenen zou willen verruilen voor voetbalschoenen. De 26-jarige Keniaan is van meet af aan een van de topatleten van het NN Running Team, maar de supporter van Manchester United heeft ook een grote passie voor het spel van het elftal.

“Met mijn kinderen en vrienden voetbal ik nog steeds weleens”, zegt Geoffrey, die in zijn vroegere jaren als middenvelder speelde. “Ik kan de bal nog steeds goed hoog houden, wel zo'n 200 tot 300 keer.”

Augustine Choge en Abdi Nageeye

In ons denkbeeldige NN Running voetbalteam zouden Augustine Choge, voormalig Keniaans kampioen Gemenebestspelen op de 5000 meter en Nederlands recordhouder op de marathon Abdi Nageeye op de flanken opereren.
“Op school speelde ik links- of rechtsbuiten; nummer 7 of 11”, licht Augustine toe. “Mensen zeiden vroeger vaak dat ik op Thierry Henry (de voormalige linksbuiten van Arsenal) leek en vergeleken me met hem.”

Abdi Nageeye, de andere buitenspeler, voegt daaraan toe: “Ik groeide op in Nederland en elk kind daar wil voetballen. Ik was niet slecht (in voetbal) en toen ik met mijn hardloopcarrière begon speelde ik nog steeds voetbal.”

Laban Kori

Elk goed team heeft spelers nodig die de bal in het doel schieten en voor deze positie tekenen Laban Kori, de Keniaanse kandidaat voor het WK marathon, en Birhanu Legese, winnaar van de marathon van Tokio in 2019.
Laban speelde op school als spits en is een groot bewonderaar van verdedigende middenvelder McDonald Mariga, die als eerste Keniaan in de Champions League speelde.

Birhanu

Birhanu, marathonloper met een PR van 2:04 en fanatiek Arsenal-fan, ziet zichzelf als spits en zegt daarover met een grote glimlach: “Ik houd van voetbal, maar toen ik als klein ventje op school zat kon je moeilijk zien welke positie ik speelde, omdat iedereen gewoon achter de bal aan liep.”

Anthony Maritim

Een kwaliteitsteam kan niet zonder sterke verdediging en de Keniaan Anthony Maritim, winnaar van de marathon van Barcelona in 2018, neemt graag de rol op zich van verdedigende middenvelder.
Anthony is een groot fan van Manchester United. Over voetbal zegt hij: “Dat is iets waar ik altijd van geniet. Aan het begin van mijn hardloopcarrière speelde ik na een training vaak voetbal.”

Victor Chumo

Victor Chumo is een andere atleet die wel graag voetballer zou willen zijn. De 32-jarige Keniaan behaalde vorig jaar een overwinning op de halve marathon van Lille met een PR van 60:03 en is een groot bewonderaar van het genie Lionel Messi die voor Argentinië en Barcelona speelt.
“Als ik niet zou hardlopen zou ik graag willen voetballen”, legt hij uit. “Het is leuk om naar te kijken en het houdt zoveel mensen bezig.”

Selly Chepyego

Niet voor alle atleten van het NN Running Team is voetbal echter de tweede favoriete sport. Selly Chepyego, de Keniaanse vertegenwoordigster op de wereldkampioenschappen in Doha, zou graag willen schitteren op het basketbalveld.
“Ik speelde basketbal op school en ik vond het fantastisch. Ik heb echt bewondering voor de topspelers, hoe zij met de bal kunnen dribbelen en de bewegingen die ze maken.”

Aychew Bantie

De tengere Ethiopische marathonloper Aychew Bantie werd eerder dit jaar derde in de marathon van Praag met een PR van 2:06:23. Als hij geen atleet zou zijn geweest, had hij graag tennisser willen zijn.
“Ik vind het een prachtige sport en ik speel zelf ook nog af en toe”, zegt hij over de wereldwijd populaire racketsport.

Jonathan Korir

Jonathan Korir, de marathonloper met een PR van 2:06 die Kaptagat als thuisbasis heeft, komt misschien wel met de meest verrassende keuze. Als hij geen hardloper was geweest, zou hij graag Formule 1-coureur zijn geworden.
“Eliud (Kipchoge) heeft me enthousiast gemaakt voor de Formule 1.” De wereldrecordhouder op de marathon heeft zijn belangstelling aangewakkerd voor de populaire autosport. “Op zondag kijk ik graag naar alle races en ik ben een grote fan van Lewis Hamilton.”

Bron: NN Running Team

Meer NN Running Team nieuws

Juichmoment

Bij de verschillende hardloopevenementen die wij ondersteunen krijgen lopers de kans een boomerang te maken met hun eindtijd. Deze kunnen zij direct delen met al hun supporters.

Meer informatie

Hardloopsupporter

Bij de Hardloopsupporter sturen familie en vrienden een aanmoedigingsvideo in voor hun marathonheld. Deze video’s zie je terug op grote schermen langs het parcours bij het het zwaarste punt.

Meer informatie

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Wil jij een bepaalde tijd lopen? Loop dan bij één van onze events mee met onze Pacers.

Meer informatie

Smart Medal

Sinds november 2018 is Nationale-Nederlanden partner van Smart Medal; een gratis app voor hardlopers die dient als digitale prijzenkast en toegang geeft tot persoonlijke Running Story’s.

Meer informatie