Ga direct naar inhoud

Geoffrey Kamworor wint New York Marathon

4 november 2019

NN Running Team atleet Geoffrey Kamworor heeft de TCS New York City Marathon voor de tweede keer in drie jaar gewonnen. Na een heel sterk gelopen race finishte Kamworor in 2:08:13 voor Albert Korir en Girma Bekelu Gebre.

Voor Geoffrey Kamworor is het een heel goed herfstseizoen met ook al een nieuw wereldrecord op de halve Marathon van 58:01 in Kopenhagen.

De eerste 38km gingen in een comfortabel tempo, toen verhoogde de koplopers het tempo. Geoffrey Kamworor was de eerste van de koplopers die het Central Park betrad en koers zette naar de finish.

Nadat hij als nieuwe kampioen de finishlijn was gepasseerd, werd hij met open armen verwelkomd door zijn vriend, teamgenoot en mentor Eliud Kipchoge, samen met hun coach Patrick Sang vierde ze de overwinning.

Na de finish zei Geoffrey: "Het voelt geweldig om hier voor de tweede keer in New York te winnen. Ik voelde me de hele race sterk en ik was heel gemotiveerd om deze race te winnen omdat ik wist dat Eliud bij de finish op wachte. Het was heel bijzonder om samen met Eliud en Patrick mijn overwinning te vieren."

Meer NN Running Team nieuws

Juichmoment

Bij de verschillende hardloopevenementen die wij ondersteunen krijgen lopers de kans een boomerang te maken met hun eindtijd. Deze kunnen zij direct delen met al hun supporters.

Meer informatie

Hardloopsupporter

Bij de Hardloopsupporter sturen familie en vrienden een aanmoedigingsvideo in voor hun marathonheld. Deze video’s zie je terug op grote schermen langs het parcours bij het het zwaarste punt.

Meer informatie

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Wil jij een bepaalde tijd lopen? Loop dan bij één van onze events mee met onze Pacers.

Meer informatie

Smart Medal

Sinds november 2018 is Nationale-Nederlanden partner van Smart Medal; een gratis app voor hardlopers die dient als digitale prijzenkast en toegang geeft tot persoonlijke Running Story’s.

Meer informatie