Ga direct naar inhoud

Geoffrey Kamworor wint New York Marathon

4 november 2019

NN Running Team atleet Geoffrey Kamworor heeft de TCS New York City Marathon voor de tweede keer in drie jaar gewonnen. Na een heel sterk gelopen race finishte Kamworor in 2:08:13 voor Albert Korir en Girma Bekelu Gebre.

Voor Geoffrey Kamworor is het een heel goed herfstseizoen met ook al een nieuw wereldrecord op de halve Marathon van 58:01 in Kopenhagen.

De eerste 38km gingen in een comfortabel tempo, toen verhoogde de koplopers het tempo. Geoffrey Kamworor was de eerste van de koplopers die het Central Park betrad en koers zette naar de finish.

Nadat hij als nieuwe kampioen de finishlijn was gepasseerd, werd hij met open armen verwelkomd door zijn vriend, teamgenoot en mentor Eliud Kipchoge, samen met hun coach Patrick Sang vierde ze de overwinning.

Na de finish zei Geoffrey: "Het voelt geweldig om hier voor de tweede keer in New York te winnen. Ik voelde me de hele race sterk en ik was heel gemotiveerd om deze race te winnen omdat ik wist dat Eliud bij de finish op wachte. Het was heel bijzonder om samen met Eliud en Patrick mijn overwinning te vieren."

Meer NN Running Team nieuws

Juichmoment

Bij diverse evenementen die wij ondersteunen, krijgen hardlopers de kans om op Usain Bolt-achtige wijze op de foto te gaan met het scorebord waarop hun naam en gelopen tijd te zien is.

Meer informatie

Hardloopsupporter

Op 7 april 2019 werden de helden van de NN Marathon Rotterdam verrast door hun supporters. Op 4 grote schermen zijn persoonlijke aanmoedigingsvideo’s getoond.

Meer informatie

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Vorig jaar liepen er maar liefst 1700 mensen met ons Pacing Team mee. Sluit jij ook aan?

Meer informatie

Smart Medal

In november 2018 lanceerde Nationale-Nederlanden de Smart Medal. Dat is een medaille, voorzien van een chip, waarop het persoonlijke hardloopverhaal van de deelnemer is opgeslagen.

Meer informatie