Ga direct naar inhoud

Eliud Kipchoge wint de London Marathon 2019

Eliud Kipchoge wint de London Marathon 2019

29 april 2019

Eliud Kipchoge heeft nog een bijzonder hoofdstuk toegevoegd aan zijn ongeëvenaarde carrière door met de op één na snelste tijd ooit voor de vierde keer de Virgin Money London Marathon op zijn naam te schrijven.

De Keniaanse superster en aanvoerder van het NN Running Team versloeg de andere deelnemers van wereldklasse en finishte in 2:02:37 (alleen hijzelf had ooit een betere tijd gelopen) en behaalde een ongelooflijke tiende marathonzege op rij.

In de gure en winderige omstandigheden liep Eliud de eerste helft in 1:01:37, aan kop van zo'n twaalf atleten,  en bij de 30 km (die Eliud in 1:27:04 liep) had hij nog maar drie Ethiopiërs in zijn gezelschap, waaronder zijn NN Running Team-collega Mule Wasihun. Ondanks de grote druk hield Eliud het hoofd koel, voerde hij langzaam het tempo op en versloeg hij de sterke Ethiopische concurrenten op de laatste 4 km langs de Embankment.

Hij ging triomfantelijk de finish over en nam het applaus van de opgetogen Londense supporters langs The Mall in ontvangst voor zijn recordtijd op dit parcours.

“Ik ben blij dat ik voor de vierde keer in Londen heb gewonnen en dat ik geschiedenis heb geschreven”, verklaarde een opgetogen Eliud. Het publiek in Londen is fantastisch en mede door hun aanmoedigingen is het me gelukt. Ik ben blij dat ik als eerste over de finish ben gekomen en de hele wereld heb kunnen laten zien dat ik de beste ben.”

Bij de wedstrijd werden nog meer uitstekende prestaties neergezet. De Ethiopiër Mosinet Geremew ging als tweede over de finish in 2:02:55, een indrukwekkende derde snelste tijd in de geschiedenis.

Het was een memorabele dag voor het NN Running Team, omdat ook Mule een spectaculaire prestatie neerzette en als derde over de finish kwam in een tijd van 2:03:16, waarmee hij meer dan een minuut van zijn PR afhaalde en zichzelf als zevende op de wereldranglijst wist te plaatsen.

En er waren nog meer successen voor het NN Running Team in Londen: Bashir Abdi verpulverde zijn eerdere PR met meer dan drieënhalve minuut en veroverde met een Belgisch record van 2:07:03 een zesde positie.

Bron: NN Running Team

Meer NN Running Team nieuws

Juichmoment

Bij de verschillende hardloopevenementen die wij ondersteunen krijgen lopers de kans een boomerang te maken met hun eindtijd. Deze kunnen zij direct delen met al hun supporters.

Meer informatie

Hardloopsupporter

Bij de Hardloopsupporter sturen familie en vrienden een aanmoedigingsvideo in voor hun marathonheld. Deze video’s zie je terug op grote schermen langs het parcours bij het het zwaarste punt.

Meer informatie

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Wil jij een bepaalde tijd lopen? Loop dan bij één van onze events mee met onze Pacers.

Meer informatie

Smart Medal

Sinds november 2018 is Nationale-Nederlanden partner van Smart Medal; een gratis app voor hardlopers die dient als digitale prijzenkast en toegang geeft tot persoonlijke Running Story’s.

Meer informatie