Ga direct naar: inhoud

Eliud Kipchoge wint de London Marathon 2019

Eliud Kipchoge wint de London Marathon 2019

29 april 2019

Eliud Kipchoge heeft nog een bijzonder hoofdstuk toegevoegd aan zijn ongeëvenaarde carrière door met de op één na snelste tijd ooit voor de vierde keer de Virgin Money London Marathon op zijn naam te schrijven.

De Keniaanse superster en aanvoerder van het NN Running Team versloeg de andere deelnemers van wereldklasse en finishte in 2:02:37 (alleen hijzelf had ooit een betere tijd gelopen) en behaalde een ongelooflijke tiende marathonzege op rij.

In de gure en winderige omstandigheden liep Eliud de eerste helft in 1:01:37, aan kop van zo'n twaalf atleten,  en bij de 30 km (die Eliud in 1:27:04 liep) had hij nog maar drie Ethiopiërs in zijn gezelschap, waaronder zijn NN Running Team-collega Mule Wasihun. Ondanks de grote druk hield Eliud het hoofd koel, voerde hij langzaam het tempo op en versloeg hij de sterke Ethiopische concurrenten op de laatste 4 km langs de Embankment.

Hij ging triomfantelijk de finish over en nam het applaus van de opgetogen Londense supporters langs The Mall in ontvangst voor zijn recordtijd op dit parcours.

“Ik ben blij dat ik voor de vierde keer in Londen heb gewonnen en dat ik geschiedenis heb geschreven”, verklaarde een opgetogen Eliud. Het publiek in Londen is fantastisch en mede door hun aanmoedigingen is het me gelukt. Ik ben blij dat ik als eerste over de finish ben gekomen en de hele wereld heb kunnen laten zien dat ik de beste ben.”

Bij de wedstrijd werden nog meer uitstekende prestaties neergezet. De Ethiopiër Mosinet Geremew ging als tweede over de finish in 2:02:55, een indrukwekkende derde snelste tijd in de geschiedenis.

Het was een memorabele dag voor het NN Running Team, omdat ook Mule een spectaculaire prestatie neerzette en als derde over de finish kwam in een tijd van 2:03:16, waarmee hij meer dan een minuut van zijn PR afhaalde en zichzelf als zevende op de wereldranglijst wist te plaatsen.

En er waren nog meer successen voor het NN Running Team in Londen: Bashir Abdi verpulverde zijn eerdere PR met meer dan drieënhalve minuut en veroverde met een Belgisch record van 2:07:03 een zesde positie.

Bron: NN Running Team

Meer NN Running Team nieuws


Nieuw! Het laatste deel van Eliuds Dagboek

Lees het dagboek van Eliud Kipchoge waarin hij vertelt hoe hij zich voorbereid heeft voor zijn fantastische marathontijd van 1:59:40.

Lees het dagboek van Eliud Kipchoge

INEOS 1:59 Challenge

Eliud Kipchoge heeft op zaterdag 12 oktober de twee uurgrens op de marathon doorbroken.

Meer over de INEOS 1:59 Challenge


Juichmoment

Bij diverse evenementen die wij ondersteunen, krijgen hardlopers de kans om op Usain Bolt-achtige wijze op de foto te gaan met het scorebord waarop hun naam en gelopen tijd te zien is.

Meer informatie

Hardloopsupporter

Op 7 april 2019 werden de helden van de NN Marathon Rotterdam verrast door hun supporters. Op 4 grote schermen zijn persoonlijke aanmoedigingsvideo’s getoond.

Meer informatie

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Vorig jaar liepen er maar liefst 1700 mensen met ons Pacing Team mee. Sluit jij ook aan?

Meer informatie

Smart Medal

In november 2018 lanceerde Nationale-Nederlanden de Smart Medal. Dat is een medaille, voorzien van een chip, waarop het persoonlijke hardloopverhaal van de deelnemer is opgeslagen.

Meer informatie