Ga direct naar inhoud

Eliud Kipchoge schrijft geschiedenis

12 oktober 2019

Eliud Kipchoge bewees “No Human Is Limited “ toen hij op 12 oktober 2019 de eerste mens in de geschiedenis werd die een marathon onder de twee uur liep. Kipchoge liep de 42.195 KM afstand in een fantastische tijd van 1:59:40:2.

Keniaanse legende loopt 1:59:40:2 in INEOS 1:59 Challenge

Deze geweldige prestatie van de 34-jarige Keniaan begon om 8.15 uur op de Reichsbrücke in Wenen in perfecte weersomstandigheden.

Het parcours was in The Prater, Eliud liep vier ronden op de Hauptallee, de historische met bomen omzoomde laan. De locatie was gekozen voor de INEOS 1:59 Challenge vanwege de lange, vlakke rechte stukken en de goede bescherming tegen de wind.

In Wenen stonden duizenden toeschouwers langs het parcours om Kipchoge en zijn team van 41 pacemakers te ondersteunen.

Kipchoge liep een constant tempo van 2 min. 50 sec per km wat bepaald werd door de elektrische auto en de pacemakers.

Onder luid gejuich ging Eliud Kipchoge over de finish. Om met een tijd van 1:59:40:2 de eerste mens te worden die de barrière van twee uur voor de marathon doorbrak.

De ongelooflijke prestatie van Kipchoge bewees nadrukkelijk zijn eigen mantra dat “No Human Limited” is en plaatst hem naast andere sportieve grootheden zoals Sir Roger Bannister - die de eerste sub-vier minuten mijl liep in 1954 - en Usain Bolt, die het 100M wereldrecord van 9.58 seconden heeft sinds 2009.

Bekijk de record race van Eliud Kipchoge tijdens de INEOS 1:59 Challenge

Meer NN Running Team nieuws

Juichmoment

Bij de verschillende hardloopevenementen die wij ondersteunen krijgen lopers de kans een boomerang te maken met hun eindtijd. Deze kunnen zij direct delen met al hun supporters.

Meer informatie

Hardloopsupporter

Bij de Hardloopsupporter sturen familie en vrienden een aanmoedigingsvideo in voor hun marathonheld. Deze video’s zie je terug op grote schermen langs het parcours bij het het zwaarste punt.

Meer informatie

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Wil jij een bepaalde tijd lopen? Loop dan bij één van onze events mee met onze Pacers.

Meer informatie

Smart Medal

Sinds november 2018 is Nationale-Nederlanden partner van Smart Medal; een gratis app voor hardlopers die dient als digitale prijzenkast en toegang geeft tot persoonlijke Running Story’s.

Meer informatie