Ga direct naar inhoud

Eliud Kipchoge schrijft geschiedenis

12 oktober 2019

Eliud Kipchoge bewees “No Human Is Limited “ toen hij op 12 oktober 2019 de eerste mens in de geschiedenis werd die een marathon onder de twee uur liep. Kipchoge liep de 42.195 KM afstand in een fantastische tijd van 1:59:40:2.

Keniaanse legende loopt 1:59:40:2 in INEOS 1:59 Challenge

Deze geweldige prestatie van de 34-jarige Keniaan begon om 8.15 uur op de Reichsbrucke-brug in Wenen in perfecte weersomstandigheden.

Het parcours was in The Prater, Eliud liep vier ronden op de Hauptallee, de historische met bomen omzoomde laan. De locatie was gekozen voor de INEOS 1:59 Challenge vanwege de lange, vlakke rechte stukken en de goede bescherming tegen de wind.

In Wenen stonden duizenden toeschouwers langs het parcours om Kipchoge en zijn team van 41 pacemakers te ondersteunen.

Kipchoge liep een constant tempo van 2 min. 50 sec per km wat bepaald werd door de elektrische auto en de pacemakers.

Onder luid gejuich ging Eliud Kipchoge over de finish. Om met een tijd van 1:59:40:2 de eerste mens te worden die de barrière van twee uur voor de marathon doorbrak.

De ongelooflijke prestatie van Kipchoge bewees nadrukkelijk zijn eigen mantra dat “No Human Limited” is en plaatst hem naast andere sportieve grootheden zoals Sir Roger Bannister - die de eerste sub-vier minuten mijl liep in 1954 - en Usain Bolt, die het 100M wereldrecord van 9.58 seconden heeft sinds 2009.

Bekijk de record race van Eliud Kipchoge tijdens de INEOS 1:59 Challenge

Meer NN Running Team nieuws

Juichmoment

Bij diverse evenementen die wij ondersteunen, krijgen hardlopers de kans om op Usain Bolt-achtige wijze op de foto te gaan met het scorebord waarop hun naam en gelopen tijd te zien is.

Meer informatie

Hardloopsupporter

Op 7 april 2019 werden de helden van de NN Marathon Rotterdam verrast door hun supporters. Op 4 grote schermen zijn persoonlijke aanmoedigingsvideo’s getoond.

Meer informatie

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Vorig jaar liepen er maar liefst 1700 mensen met ons Pacing Team mee. Sluit jij ook aan?

Meer informatie

Smart Medal

In november 2018 lanceerde Nationale-Nederlanden de Smart Medal. Dat is een medaille, voorzien van een chip, waarop het persoonlijke hardloopverhaal van de deelnemer is opgeslagen.

Meer informatie