Ga direct naar inhoud

Dubbelslag voor NN Running Team in Egmond

12 januari 2020

Op 12 januari stond Egmond volledig in het teken van dé winterklassieker: de 48e editie van de NN Egmond Halve Marathon. Ondanks de bij vlagen zware weersomstandigheden verschenen ruim 4.500 deelnemers aan de start van de kwart en ruim 12.000 lopers aan de start van de halve marathon.

Bashir Abdi won onder toeziend oog van zijn familie de NN Egmond Halve Marathon in een tijd van 01:08:21. Bij de vrouwen kwam Tsehay Gemechu als eerste over de streep in 01:20:26. Zowel Bashir als Tsehay maken deel uit van het NN Running Team.

Ook dit jaar was NN als hoofdsponsor betrokken bij de NN Egmond Halve Marathon. Dat was zowel voorafgaand, tijdens als na afloop van de wedstrijd goed te zien.

Voorafgaand aan de loop konden deelnemers hun naam opzoeken op de namenwand in Sporthal de Watertoren. Ook deze keer waren de namen van lopers met een visuele beperking in braille toegevoegd. Daarnaast zijn op weg naar de start mutsen uitgedeeld aan alle lopers. Met de afwisseling van regen en harde wind was dat geen overbodige luxe. Tijdens de race konden deelnemers zich aansluiten bij een van de 16 Pacers. Zij zorgden ervoor dat deelnemers, ondanks het uitdagende parcours, toch binnen hun geplande streeftijd konden finishen.

Mede dankzij de succesvolle TV-campagne waren er in Egmond dit jaar bijna het dubbele aantal lopers van Running Blind aanwezig vergeleken met 2019. 20 lopers gingen samen met hun buddy de strijd aan met de elementen.

Na afloop konden lopers bij het Juichmoment een boomerang maken met hun eindtijd. Deze video’s werden al vaak gedeeld met hun supporters. Daarnaast ontvingen zowel de lopers van de Kwart als de Halve Marathon een ‘slimme’ medaille. Door de medaille te scannen met de gratis Smart Medal-app konden lopers ook deze heroïsche race automatisch toevoegen aan hun prijzenkast en toegang krijgen tot een persoonlijke Running Story; een fraaie terugblik op het evenement, aan de hand van foto’s en persoonlijke statistieken. Veel lopers hebben inmiddels hun medaille gescand. Zo was Nationale-Nederlanden met recht Supporter van alle hardlopers.

Meer NN Running Team nieuws

Juichmoment

Bij diverse evenementen die wij ondersteunen krijgen lopers de kans een boomerang te maken met hun eindtijd en deze direct te delen met al hun supporters.

Meer informatie

Hardloopsupporter

Bij de Hardloopsupporter sturen familie, vrienden en collega’s een persoonlijke aanmoedigingsvideo in voor hun marathonheld. Deze video’s worden getoond op grote schermen langs het parcours bij het 34 kilometerpunt, het zwaarste punt van de marathon.

Meer informatie

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Loop jij bij één van onze events mee met onze Pacers?

Meer informatie

Smart Medal

Sinds november 2018 is Nationale-Nederlanden partner van Smart Medal; een gratis app voor hardlopers die dient als digitale prijzenkast en toegang geeft tot persoonlijke Running Story’s.

Meer informatie