Ga direct naar inhoud

Bekele loopt de London Marathon 2020

17 januari 2020

De NN Running Team atleet Kenenisa Bekele loopt dit jaar de Virgin Money London Marathon. Bekele schitterde in de BMW Berlin Marathon 2019 die hij won in de op één na snelste marathontijd aller tijden, hij miste het record van zijn teamgenoot Eliud Kipchoge op slechts 2 seconden.

Kenenisa Bekele zal tijdens de London Marathon lopen met zijn NN Running Teamgenoten, de wereldrecordhouder en winnaar van vorig jaar Eliud Kipchoge en nummer drie van vorig jaar Mule Wasihun.

Bekele, wiens beste prestatie op de Virgin Money London Marathon 2017 een tweede plaats is zei: "Ik ben heel blij om terug te keren naar Londen. Ik heb het gevoel dat ik hier nog onafgemaakte zaken heb en ik zou graag deze prachtige race willen winnen"

"Ik kijk er naar uit om opnieuw tegen Eliud te racen. We hebben door de jaren heen veel geweldige wedstrijden tegen elkaar gelopen, op baan en op de weg. Hij is een speciale atleet die dat vorig jaar opnieuw bewees met zijn geweldige prestaties."

"Ik heb het gevoel dat mijn overwinning in Berlijn heeft bewezen dat ik nog steeds in staat ben om de grootste races ter wereld en in tijden van wereldklasse te winnen. Ik kijk echt uit naar wat ik in Londen kan doen."

Kipchoge en Bekele hebben elkaar eerder vier keer ontmoet over de marathonafstand, waaronder twee keer op de Virgin Money London Marathon (2016 en 2018), waarbij Kipchoge elke keer won. Maar Bekele heeft het betere head-to-head record over alle afstanden en oppervlakken.

De Virgin Money London Marathon wordt gelopen op zondag 26 april.

Meer NN Running Team nieuws

Juichmoment

Bij de verschillende hardloopevenementen die wij ondersteunen krijgen lopers de kans een boomerang te maken met hun eindtijd. Deze kunnen zij direct delen met al hun supporters.

Meer informatie

Hardloopsupporter

Bij de Hardloopsupporter sturen familie en vrienden een aanmoedigingsvideo in voor hun marathonheld. Deze video’s zie je terug op grote schermen langs het parcours bij het het zwaarste punt.

Meer informatie

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Wil jij een bepaalde tijd lopen? Loop dan bij één van onze events mee met onze Pacers.

Meer informatie

Smart Medal

Sinds november 2018 is Nationale-Nederlanden partner van Smart Medal; een gratis app voor hardlopers die dient als digitale prijzenkast en toegang geeft tot persoonlijke Running Story’s.

Meer informatie