Ga direct naar inhoud

Bashir Abdi steunt de zorgmedewerkers

21 april 2020

Het NN Running Team heeft op veel verschillende manieren hun royale steun laten zien tijdens de Covid-19-crisis. De Belgische marathonrecordhouder, Bashir Abdi, toont hoe hij zijn steentje bijdraagt door de zorgmedewerkers te helpen in een lokaal ziekenhuis in Gent.


Abdi heeft een stichting opgericht om geld in te zamelen en steun te bieden aan zorgverleners en zorgmedewerkers in de frontlinie tijdens de Covid-19-crisis.

Hun werk is geen sprint maar een marathon

De Belgische marathonrecordhouder, die een schitterend PR van 2:04:49 liep toen hij in maart tweede werd in de Tokyo Marathon, biedt een helpende hand aan het personeel in deze essentiële sector, terwijl ze elke dag zo onbaatzuchtig vechten tegen het coronavirus.

De in Gent wonende Bashir heeft zich verbonden aan het lokale Universitair Ziekenhuis Gent, waar hij probeert fondsen te werven en steun te bieden voor het lichamelijke en geestelijke welzijn van het zorgpersoneel.

“De zorgmedewerkers verrichten op dit moment zoveel fantastisch werk, maar we moeten niet vergeten dat hun werk geen sprint is, maar een marathon”, legt Bashir uit.

“Ik weet hoe het voelt om een marathon te lopen, dus daarom heb ik de Foundation Bashir Abdi opgericht, met het doel om geld op te halen en de zorgmedewerkers te helpen.”

Het plan is nog in een beginstadium, maar het doel is om steun te bieden door fondsen te werven voor sportmateriaal (dat zal worden opgeslagen in het ziekenhuis), waarbij Bashir ook online trainingen of sessies in het park zal geven, op gepaste afstand.

“Het is heel belangrijk dat de zorgmedewerkers in deze stressvolle tijd zo fit en actief mogelijk blijven, niet alleen voor hun fysieke gezondheid, maar ook voor hun mentale gezondheid”, voegt hij toe.

“We willen ze de komende weken en maanden zo veel mogelijk steunen.”

We hopen dat het ingezamelde geld zal worden geïnvesteerd in sport en ontspanningsruimtes om gezondheid en sport te promoten. De uitrusting die de foundation wil aanschaffen omvat onder andere tafeltennistafels, relaxstoelen, fitbits en apps.

Bashir zal ook de mogelijkheid onderzoeken om geld te op te halen voor teambuilding en team intervention meetings om de mentale gezondheid te ondersteunen en om te investeren in klinisch wetenschappelijk onderzoek naar arbeidsgezondheid en psychosociale risico's.

“Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen om sportmateriaal te kopen en steun te bieden aan het zorgpersoneel”, voegt Bashir toe.

“Velen van ons vertrouwen op de zorgmedewerkers die voor hun geliefden zorgen in deze moeilijke, en voor sommigen zelfs traumatische tijden.

Het zou mooi zijn om ze een klein beetje te kunnen helpen.”

Keniaanse atleten

De atleten van het NN Running Team die onderdeel uitmaken van de trainingsgroep in Kaptagat in Kenia hebben ook een helpende hand geboden aan de lokale gemeenschap tijdens de Covid-19-crisis, aldus de hoofdcoach van het kamp, Patrick Sang.

“De Afrikaanse atletiekwereld en de Afrikaanse cultuur in het algemeen is erop gericht dat atleten hun gemeenschap helpen en we zijn hier erg druk mee bezig geweest in het kamp”, vertelt Patrick.

“Eliud (Kipchoge) heeft campagne gevoerd in de nationale media en via social media en berichten gestuurd naar mensen om veilig te blijven en thuis te blijven. Veel atleten hebben ook de minder bevoorrechte mensen in hun buurt geholpen door middel van financiële hulp en het bezorgen van eten.”


Bron: NN Running Team

Meer NN Running Team nieuws

Juichmoment

Bij de verschillende hardloopevenementen die wij ondersteunen krijgen lopers de kans een boomerang te maken met hun eindtijd. Deze kunnen zij direct delen met al hun supporters.

Meer informatie

Hardloopsupporter

Bij de Hardloopsupporter sturen familie en vrienden een aanmoedigingsvideo in voor hun marathonheld. Deze video’s zie je terug op grote schermen langs het parcours bij het het zwaarste punt.

Meer informatie

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Wil jij een bepaalde tijd lopen? Loop dan bij één van onze events mee met onze Pacers.

Meer informatie

Smart Medal

Sinds november 2018 is Nationale-Nederlanden partner van Smart Medal; een gratis app voor hardlopers die dient als digitale prijzenkast en toegang geeft tot persoonlijke Running Story’s.

Meer informatie