Ga direct naar inhoud

Abdi Nageeye in Amsterdam Marathon

Abdi Nageeye Rotterdam Marathon

3 juli 2019

Abdi Nageeye kiest dit najaar voor de TCS Amsterdam Marathon op zondag 20 oktober. De Nederlandse marathonloper liep afgelopen april een toptijd in Rotterdam. In 2.06.17 verpulverde hij zijn eigen Nederlands record. In Amsterdam gaat Nageeye opnieuw proberen dit record verder aan te scherpen. Hij is bovendien de torenhoge favoriet voor de Nederlandse marathontitel, die in de hoofdstad behaald kan worden.

Nageeye, lid van het NN Running Team, staat voor de derde keer aan de start van de TCS Amsterdam Marathon. In 2015 liep hij een tijd van 2.10.24 en in 2017 pakte Nageeye de Nederlandse titel in een nationaal record van 2.08.16. In april van dit jaar was hij twee minuten sneller. Met deze prestatie werd zijn nominatie voor de Olympische marathon in Tokio in 2020 ook direct ruimschoots veiliggesteld.

Nageeye over zijn deelname: "Ik heb twee super goede herinneringen aan de TCS Amsterdam Marathon. De eerste keer liep ik de Olympische limiet voor Rio en twee jaar later verbrak ik in Amsterdam voor de eerste keer het Nederlands record. Ik ben het seizoen goed begonnen en hoop nu weer een grote stap te zetten richting snelle tijden."

De 30-jarige Nageeye staat al jaren aan de top van de Nederlandse wegatletiek. Sinds een aantal jaar traint hij in Kenia samen met de allerbeste Afrikaanse lopers en weet hij zich te meten met de internationale top. Zo werd hij in 2018 knap zevende tijdens de internationaal hoog aangeschreven marathon van Boston.

In 2016 nam hij namens Nederland deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar hij als elfde eindigde op de klassieke afstand.

Deze video bekijken?

U heeft ervoor gekozen om ons geen toestemming te geven om de persoonsgegevens die wij verkrijgen en afleiden uit uw gebruik van onze website door middel van cookies en vergelijkbare technieken te mogen gebruiken om: Te adverteren op social media platforms.
Om die reden kunt u deze video niet bekijken. Klik op ‘Toestemming geven’ om de video alsnog te bekijken of lees meer.

Toestemming geven

TCS Amsterdam Marathon

De TCS Amsterdam Marathon neemt op de wereldranglijst snelste marathonsteden de zesde plaats in en mag zich sinds 2018 ook de snelste marathon van Nederland noemen. De Keniaan Lawrence Cherono liep vorig jaar ruim een minuut van het oude parcoursrecord af: 2.04.06. Hoogtepunten in het parcours zijn de start en finish in het Olympisch Stadion, de passage onder het Rijksmuseum door en de kilometers langs de Amstel en door het Vondelpark.

Meer informatie over de TCS Amsterdam Marathon 2019

Meer NN Running Team nieuws

Juichmoment

Bij de verschillende hardloopevenementen die wij ondersteunen krijgen lopers de kans een boomerang te maken met hun eindtijd. Deze kunnen zij direct delen met al hun supporters.

Meer informatie

Hardloopsupporter

Bij de Hardloopsupporter sturen familie en vrienden een aanmoedigingsvideo in voor hun marathonheld. Deze video’s zie je terug op grote schermen langs het parcours bij het het zwaarste punt.

Meer informatie

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Wil jij een bepaalde tijd lopen? Loop dan bij één van onze events mee met onze Pacers.

Meer informatie

Smart Medal

Sinds november 2018 is Nationale-Nederlanden partner van Smart Medal; een gratis app voor hardlopers die dient als digitale prijzenkast en toegang geeft tot persoonlijke Running Story’s.

Meer informatie