Ga direct naar inhoud

Begin jij net met hardlopen of wil je jouw sportieve prestaties verbeteren? We zetten de belangrijkste tips voor je op een rij.

Hardlooptips

Waarom krachttraining goed is voor lopers

Krachttraining is belangrijk, ook voor lopers. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt aan dat je met krachttraining niet alleen blessures voorkomt, maar ook beter gaat lopen.

Lees meer

Hoeveel km per uur hardlopen

Je loopt de laatste tijd regelmatig een rondje, en je behaalt elke keer ongeveer dezelfde tijd. Maar toch vraag je je af hoeveel kilometer per uur nu eigenlijk normaal is?

Lees meer

Welke spieren train je met hardlopen?

Naast dat je hardlopen goed kunt gebruiken om je conditie te verbeteren of af te vallen, train je natuurlijk ook je spieren. Er zijn behoorlijk veel spieren die je misschien wel onbewust traint.

Lees meer

5 km hardlopen

Je hoeft echt niet als doel een marathon te hebben om je hardloper te voelen. Voor veel lopers is de 5 km de perfecte afstand.

Lees meer

Hoe vaak hardlopen?

Hoeveel dagen per week je zou moeten hardlopen is totaal afhankelijk van jouw doel én van jouw ervaring. Lees tips voor beginners en gevorderde.

Lees meer

Hartslag tijdens het hardlopen

Als hardloper is het verstandig om rekening te houden met je hartslag tijdens je training. Welk doel je behaald tijdens jouw training is namelijk afhankelijk van de hoogte van je hartslag.

Lees meer

Hardlopen en voeding

Als hardloper verbruik je nu eenmaal meer dan iemand die niet sport. Iedereen heeft goede voeding nodig, maar een hardloper moet extra goed opletten wat hij eet.

Lees meer

Is hardlopen gezond?

Is hardlopen goed voor je? Op deze vraag krijg je van verschillende mensen verschillende verhalen. Aan de ene kant wordt hardlopen gezien als een gezonde sport. Aan de andere kant hoor je natuurlijk ook tegen geluiden. We gingen op onderzoek uit.

Lees meer

Hardloopwedstrijden

Je bent toe aan je eerste marathon. Waarschijnlijk begin je met de halve marathon, nog steeds goed voor 21.5 kilometer dus dat vergt een goede voorbereiding.

Lees meer

Hoeveel km per uur hardlopen

Je loopt de laatste tijd regelmatig een rondje, en je behaalt elke keer ongeveer dezelfde tijd. Maar toch vraag je je af hoeveel kilometer per uur nu eigenlijk normaal is?

Lees meer

Hardlopen of wandelen

Je wilt gezonder leven, je conditie verhogen of afvallen. Dan denk je al snel om te gaan hardlopen. Helaas is hardlopen niet voor iedereen weggelegd. Wandelen wel.

Lees meer

Hardlopen en hulpmiddelen

Om te kunnen hardlopen heb je niet veel meer nodig dan hardloopschoenen en een dosis motivatie. Toch kunnen gadgets je wel ondersteunen om je doelen te behalen.

Lees meer

Ziek en toch hardlopen?

Je bent ziek en wilt gaan hardlopen óf je voelde je kiplekker maar na het hardlopen voel je je toch niet zo fit meer. Lees hier alle tips over hardlopen en ziek zijn.

Lees meer

Hardloop apps voor jouw run

Om je prestaties tijdens het hardlopen te zien zijn er tientallen hardloop apps. We zetten er drie van de beste apps voor je op een rij.

Lees meer

Kan iedereen hardlopen?

Als het mooier weer wordt zie je veel meer hardlopers in de straten. Het juiste moment om lekker veel in de buitenlucht te zijn en te beginnen met hardlopen.

Lees meer

Warming-up tips voor (hard)lopers

Sla jij weleens een warming-up over of doe je maar wat? Met deze tips ontdek je welke oefeningen het meest geschikt zijn voor je warming-up.

Lees meer

Tips voor bewust en gezond eten

Bewust en gezond eten? Dat klinkt makkelijker dan het soms is. Met deze simpele tips bouw je eenvoudig aan een gezonder eetpatroon.

Lees meer


Makkelijk en gezond bewegen

Bewegen? Er is altijd een reden om het niet te doen, maar er zijn er meer om het wél te doen. Met deze tips beweeg je makkelijk en gezond in je dagelijks leven.

Lees meer

Waarom hardlopen met compressiekousen?

Misschien heb je het vaker gezien. Hardlopers met lange sokken. Maar waar zijn deze compressie kousen nu eigenlijk goed voor? En draag je ze tijdens het hardlopen of juist na het trainen. We zetten de tips en tricks voor je op een rij.

Lees meer

Wat belangrijk is voor jou, is belangrijk voor ons, want er is maar één Nederlander zoals jij. Iedereen loopt voor het bereiken van een doel. Van een gezonder leven, vrijheid in je hoofd, tot het realiseren van een sportieve prestatie. Het maakt niet uit wie je bent of welke afstand je loopt, wij helpen bij het bereiken van al die persoonlijke hardloopdoelen. Door uit te dagen, aan te moedigen, te begeleiden en mee te juichen na het bereiken van de finish.