Ga direct naar inhoud

Fans en topatleten samen in MA RA TH ON

Abdi Nageeye NN Running Team

28 mei 2020

Het NN Running Team organiseert in samenwerking met haar partners NN Group en Maurten op 6 en 7 juni het evenement MA RA TH ON. In deze wereldwijde teammarathon maak je als deelnemer kans om samen met NN Running Team-sterren als Eliud Kipchoge, Kenenisa Bekele, Abdi Nageeye of Bashir Abdi als teamgenoot een virtuele teammarathon te lopen. De marathon heet #RUNASONE.

Door coronacrisis geen marathon of andere wedstrijden

Helaas missen hardlopers over de hele wereld hun wedstrijden. MA RA TH ON is een virtuele teamestafette waarbij mensen wereldwijd een team van vier kunnen vormen om de marathonafstand gezamenlijk af te leggen. Ieder teamlid loopt 10.5 kilometer. Op deze manier kunnen deelnemers veilig in hun eigen omgeving een solo run van 10.5 kilometer lopen, terwijl de digitale ranglijst de teamprestatie op een totale marathon vermeldt. Bijzonder is dat deelnemers kans maken om één van de tien teams te zijn waarin een topatleet van het NN Running Team wordt opgenomen.

MA RA TH ON 6 en 7 juni

MA RA TH ON vindt op 6 en 7 juni plaats. Je kunt je vanaf zaterdag 30 mei 2020 gratis registreren.

Het is nu al mogelijk om je aan te melden via www.nnrunningteam.com/marathon, je krijgt dan een mail zodra de inschrijving begint.

Heb je geen team van vier? Je kunt via dezelfde site ook individueel aanmelden waarna je automatisch wordt toegevoegd aan een team met drie andere individuen.

Meld je hier aan

Bekende deelnemers

Er doen veel bekende deelnemers mee zoals Eliud Kipchoge, Kenenisa Bekele, Abdi Nageeye en Bashir Abdi. Er is dus kans dat je wordt ingedeeld met een van deze 3 topatleten van het NN Running Team.

Gebruik #runasone

Loop je mee met RUNASONE en plaats je wat op Social Media? Gebruik dan #runasone!

Kipchoge verheugt zich enorm op de wedstrijd

Eliud Kipchoge, ster van het NN Running Team, over zijn deelname: "Samen met mijn teamgenoten verheugen we ons enorm op dit prachtige initiatief. Afgelopen periode was bijzonder waarin wij als atleten onze plannen moesten bijstellen. We kijken allemaal uit naar een positieve toekomst en ik denk dat dit een geweldige eerste stap in die richting is. Marathon is een sport waarbij topatleten en recreanten eigenlijk allemaal in dezelfde race racen. Het is wat onze sport uniek maakt en ik vind de essentie hiervan mooi. Elke loper heeft zijn eigen tempo, zijn eigen achtergrond en zijn eigen motieven waarom hij rent. Het maakt niet uit of je voor- of achteraan loopt. Wij zijn een wereldwijd lopende familie. Ik ben erg enthousiast om aan te kunnen sluiten bij iemands team. We kunnen samen hetzelfde doel nastreven. Daarna delen we samen verhalen, , zoals we dat normaal gesproken zouden doen na een race."

Verbinding tot stand brengen tussen hardlopers over de hele wereld

Jos Hermens, directeur van het NN Running Team, zegt: ‘’In een mooie samenwerking met onze partners NN-Group en Maurten kunnen we dit wereldwijde, virtuele evenement organiseren. Dit zorgt ervoor dat we wereldwijde positiviteit kunnen uitstralen, doordat mensen overal ter wereld kunnen deelnemen aan deze race en een gezamenlijk doel hebben om naar uit te kijken. Omdat alle deelnemers de wedstrijd individueel volbrengen, maar gezamenlijk een teamresultaat behalen, kunnen we een evenement organiseren zonder mensen fysiek samen te brengen. Hopelijk kunnen we op deze manier wel de verbinding tot stand brengen tussen hardlopers over de hele wereld. In deze moeilijke tijden willen we graag dat mensen gezonde keuzes maken en hardlopen is er daar één van.”

Blijf hardlopen!

Olof Sköld, directeur van Maurten: “We denken dat een hardloopwereld een betere wereld is, dus blijf vooral hardlopen. Als er niets is zoals vroeger, is “running as one” nog belangrijker. Uiteindelijk zitten we allemaal in dezelfde situatie."

Juichmoment

Bij de verschillende hardloopevenementen die wij ondersteunen krijgen lopers de kans een boomerang te maken met hun eindtijd. Deze kunnen zij direct delen met al hun supporters.

Hardloopsupporter

Bij de Hardloopsupporter sturen familie en vrienden een aanmoedigingsvideo in voor hun marathonheld. Deze video’s zie je terug op grote schermen langs het parcours bij het het zwaarste punt.

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Wil jij een bepaalde tijd lopen? Loop dan bij één van onze events mee met onze Pacers.

Smart Medal

Sinds november 2018 is Nationale-Nederlanden partner van Smart Medal; een gratis app voor hardlopers die dient als digitale prijzenkast en toegang geeft tot persoonlijke Running Story’s.