Ga direct naar inhoud

Zes redenen om mee te doen aan de MA RA TH ON

4 juni 2020

In het weekend van 6 en 7 juni krijgen hardlopers de unieke kans om mee te doen aan MA RA TH ON, een bijzonder initiatief van het NN Running Team in samenwerking met Maurten. Hieronder geven we je zes goede redenen om mee te willen doen aan deze virtuele estafettemarathon.

1 - Blijf actief

Voor miljarden mensen over de hele wereld is het zwaar geweest tijdens de lockdown. Sommigen raakten hierdoor hun motivatie kwijt, maar ook voor hen vormt MA RA TH ON een ideale kans om van de bank af te komen en te gaan hardlopen en je teamgenoten te ondersteunen terwijl jullie allemaal 10,5 km afleggen.

Jos Hermens, directeur van het NN Running Team, laat weten: “In deze moeilijke tijden willen we mensen graag uitdagen om actief te blijven en te gaan hardlopen.”

2 - Laat het je nieuwe voorjaarsdoel zijn

Nu vanwege de coronapandemie wereldwijd honderden wedstrijden in het voorjaarsmarathonseizoen zijn afgelast, kan MA RA TH ON een alternatieve manier zijn om een betekenisvol doel te stellen.

Marc Roig, Spaanse marathonloper en fysiotherapeut van het NN Running team, doet als “lokale atleet” mee aan de uitdaging, waarover hij zegt: “Ik zou eigenlijk de Marathon van Praag lopen en heb, net als veel andere hardlopers, mijn voorjaarsmarathon moeten overslaan. Het gevoel dat ik nu weer kan meedoen aan een wedstrijd is erg motiverend.”

3 - Iedereen kan meedoen, ongeacht je niveau

Het gratis evenement is in zekere zin niet anders dan andere evenementen voor massadeelname: het is toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht je niveau.
“De marathon is altijd al een sportevenement waarbij topatleten en recreatieve lopers allemaal meedoen aan dezelfde race”, aldus Eliud Kipchoge, topatleet van het NN Running Team, die in oktober als eerste mens ter wereld de marathon in minder dan twee uur liep. “Dat maakt onze sport juist zo bijzonder en ik vind de essentie hiervan zo mooi. Alle lopers hebben hun eigen tempo, hun eigen achtergrond en hun eigen redenen om hard te lopen.”

4 - Loop met of tegen de topatleten van het NN Running Team

Een van de dingen die deelname aan deze virtuele estafettemarathon zo bijzonder maakt, is dat het lopers de kans biedt om te lopen tegen, of misschien wel in het team van, bijvoorbeeld:

  • de wereldrecordhouder op de marathon, Eliud Kipchoge
  • Kenenisa Bekele, de tweede snelste marathonloper ooit
  • Geoffrey Kamworor, wereldrecordhouder op de halve marathon
  • de wereldrecordhouder op de 15 km en wereldkampioen op de 10.000 m, Joshua Cheptegei

Hardlopers kunnen zich in teams van vier inschrijven, of individueel, waarna ze in een team worden geplaatst met drie willekeurige andere deelnemers. Enkele gelukkigen onder hen zullen gekoppeld worden aan een topatleet. Hoe leuk is dat?

5 – Saamhorigheid

Het belangrijkste doel van MA RA TH ON is de promotie van hardlopen als teamsport. Door mee te doen in de deelnemende teams van vier personen hopen de atleten van het NN Running team die saamhorigheid te belichamen.

“Ik kijk er echt naar uit om bij te dragen aan een team, waarin we allemaal een positieve ervaring kunnen hebben, samen lopen met hetzelfde doel en na afloop samen bespreken hoe het was, gewoon zoals we normaal ook samen zouden doen na een wedstrijd”, aldus Eliud.

6 - Help de sport uit te breiden

Hardlopen is een van de weinige sporten waarvoor de interesse tijdens de lockdown is gegroeid. En MA RA TH ON heeft de potentie om iets heel bijzonders te worden

Marc Roig is ervan overtuigd dat het evenement: “Goed voor onze gezondheid, goed voor ons humeur en goed voor onze sport” zal zijn.

Zijn Roemeense teamgenoot bij het NN Running team, Marius Ionescu, tweevoudig deelnemer aan de marathon op de Olympische spelen, beschouwt het evenement als een kans om in zijn thuisland meer aandacht te creëren voor het hardlopen.

Olof Skold, CEO van Maurten, ziet het evenement als iets wat wereldwijd enorm veel impact kan hebben: “Wij geloven dat een hardlopende wereld een betere wereld is, dus blijf hardlopen. Nu niets meer is zoals voorheen, is het nog belangrijker om samen hard te lopen. Want we moeten het samen doen.”

Schrijf je nu in!

Bron: NN Running Team

Meer NN Running Team nieuws

Juichmoment

Bij de verschillende hardloopevenementen die wij ondersteunen krijgen lopers de kans een boomerang te maken met hun eindtijd. Deze kunnen zij direct delen met al hun supporters.

Meer informatie

Hardloopsupporter

Bij de Hardloopsupporter sturen familie en vrienden een aanmoedigingsvideo in voor hun marathonheld. Deze video’s zie je terug op grote schermen langs het parcours bij het het zwaarste punt.

Meer informatie

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Wil jij een bepaalde tijd lopen? Loop dan bij één van onze events mee met onze Pacers.

Meer informatie

Smart Medal

Sinds november 2018 is Nationale-Nederlanden partner van Smart Medal; een gratis app voor hardlopers die dient als digitale prijzenkast en toegang geeft tot persoonlijke Running Story’s.

Meer informatie