Ga direct naar inhoud

Nieuw wereldrecord 10 km voor Cheptegei

2 december 2019

Joshua Cheptegei uit Uganda heeft een nieuw 10 kilometer wereldrecord gelopen tijdens de Valencia Trinidad Alfonso 10km in Spanje. In een tijd van 26:38 zet Cheptegei de snelste tijd ooit neer.

Op deze afstand was het record in handen van de Keniaan Leonard Komon met een tijd van 26:44. Joshua Cheptegei is de huidige 10.000m wereldkampioen. Hij won de IAAF Wereldkampioenschappen Cross eerder dit jaar in Aarhus, Denemarken. Cheptegei wilde het seizoen afsluiten op een bijzondere manier en ging naar Valencia met de tijd van Komon in zijn achterhoofd.

Een enthousiaste Cheptegei kort na de race: “World Cross Kampioen in Denemarken, 10.000m wereldkampioen in Doha en nu het wereldrecord hier in Valencia. Wat een jaar is het geweest. Ik kan het niet geloven! Ik wist dat Valencia een van de snelste parcours in de wereld was, dus om te bereiken waar ik uiteindelijk voor kwam is echt iets bijzonders. Dit jaar heeft mij zo gelukkig gemaakt.”

Juichmoment

Bij de verschillende hardloopevenementen die wij ondersteunen krijgen lopers de kans een boomerang te maken met hun eindtijd. Deze kunnen zij direct delen met al hun supporters.

Hardloopsupporter

Bij de Hardloopsupporter sturen familie en vrienden een aanmoedigingsvideo in voor hun marathonheld. Deze video’s zie je terug op grote schermen langs het parcours bij het het zwaarste punt.

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere renners van adviezen kunnen voorzien. Wil jij een bepaalde tijd lopen? Loop dan bij één van onze events mee met onze Pacers.

Smart Medal

Sinds november 2018 is Nationale-Nederlanden partner van Smart Medal; een gratis app voor hardlopers die dient als digitale prijzenkast en toegang geeft tot persoonlijke Running Story’s.